Vali Tepe: SERKA bölgedeki KOBİ ve STK'lara reçetedir

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe, ajanslarının vermiş olduğu desteklerle aslında bölgedeki KOBİ'lere, kamu kurumlarına, STK'lara birer can suyu ve reçete olduğunu söyledi. Ağrı, Ardahan, Iğdır...

Google Haberlere Abone ol
Vali Tepe: SERKA bölgedeki KOBİ ve STK'lara reçetedir

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe, ajanslarının vermiş olduğu desteklerle aslında bölgedeki KOBİ'lere, kamu kurumlarına, STK'lara birer can suyu ve reçete olduğunu söyledi.

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta faaliyet yürüten SERKA, 36.Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe başkanlığında, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ile 4 ilin belediye başkanları, il genel meclisi başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları ile SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Tepe, "Kalkınma ajansları Türkiye genelinde büyük bir heyecanla ve büyük ümitlerle kurulduğu için, beklentiler bu manada yüksek tutulduğu için genel olarak bir 'acaba, ne oldu, istenen seyirde miyiz, yapabilir miyiz' gibi bir algı oluştu. Halbuki, kalkınma ajanslarının kat ettiği mesafeleri de bu manada gözden ırak tutamayız." dedi.

Bölgelerinde pek çok projeye kalkınma ajanslarının katkısının ve desteğinin olduğunu ifade eden Vali Tepe, "Bizim hayat düsturumuz içerisinde kötümser bir yaklaşım hiçbir zaman olmaz. Fakat bazen hep olumsuzluklar öne çıkarılıyor, olumlu noktalar dikkate alınmıyor gibi bir serzenişe muhatap oluyorum. Kalkınma ajansları belki kuruluş amacına hizmet etme konusunda ağır kalmış olabilir. Fakat, kalkınma ajanslarının kat ettiği mesafeleri de bu manada gözden ırak tutamayız. Biz bazen şu konuda yanılıyoruz: Bina var. Tamam, bir şeyler yapılıyor. Halbuki önemli olan o binanın kurulmadan önce onun mantalite itibariyle, proje itibariyle, zihin itibariyle yapılabilmesi. Kalkınma Ajanslarının belki de görünmeyen yüzlerinden bir tanesi de bu. Bizim buralardaki pek çok projeye kalkınma ajanslarının katkısı var, desteği var. Ama bunları biz ifade edemiyoruz. Biz bunları elektrik, yol, köprü olarak göremediğimiz için elle tutamıyoruz. Elle tutamadığımız zaman da 'ne yapıyor bu ajanslar' diye soran bir kesimle karşılaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"AJANSLAR ÖNEMLİ PROJELERE CAN SUYU VERİYOR"

Ajansların önemli projelere can suyu verdiğine de değinen Vali, "Önemli projelere SERKA can suyu veriyor. Tamamını yapıyor demiyorum ama can suyunu veriyor. Can suyu da en az çıkacak su kadar önemli. Çünkü can suyu koymadığınız bir tulumbaya istediğiniz kadar basın su çıkar mı, çıkmaz. O can suyunu koyacaksınız ondan sonra pompalayacaksınız tulumbayı ki, su çıkabilsin. Bizim kalkınma ajansının vermiş olduğu destekler, projelere katkıları da aslında bölgemizdeki KOBİ'lere, kamu kurumlarına, STK'lara birer can suyudur. Birer reçetedir. İnşallah bu can sularından lebiderya sular ve kazançlar elde ederiz." diye konuştu.

Vali Tepe'nin konuşmasının ardından yönetim kurulu üyeleri, 2014 yılının mali destek projelerini değerlendirdi. CİHAN

Yorumlar