Vali Öztürk: Antalya, 18 milyon turist ağırlama hedefine 2018'de ulaşacaktır

Vali Sebahattin Öztürk, bu sene Antalya'ya 13 milyon turistin gelmesini arzuladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Öztürk: Antalya, 18 milyon turist ağırlama hedefine 2018'de ulaşacaktır

Vali Sebahattin Öztürk, bu sene Antalya'ya 13 milyon turistin gelmesini arzuladıklarını söyledi.

Antalya Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, her yıl Turizm Haftası'nı bir turizm bölgesinde kutlama geleneğini bu sene, Türkiye'de kültür ve kitle turizminin ilk başladığı yerlerden biri olan dünyaca ünlü Side Antik Kent'te yaptı. Antalya'da bu seneki Turizm Haftası etkinlikleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, yurt içi ve yurt dışı tanıtımlarında fotoğrafını kullandığı 'Apollon Tapınağı' önünde, Manavgat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü Mehteran Takımı'nın Ceddin Deden marşı ile başladı.

Hafta etkinliği kapsamında, Apollon Tapınağı'nda konuşan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, geçen yıl dünya turizminin göz bebeği turizm şehrine 12 milyon turistin geldiğini, bu sene bu rakamın 13 milyona ulaşmasını umduklarını kaydetti. Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı olan 'Türkiye 2023 Vizyonu' kapsamında, ülkeye gelen turist sayısının 50 milyona, turizm gelirlerinin de 50 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini ifade eden Öztürk, Antalya'nın 2023 hedefinin ise 18 milyon turist ağırlamak olduğunu kaydetti. Öztürk, "Antalya, ülkemizin en büyük turizm destinasyonlarından biri. Antalyamız, 520 bin yatak kapasitesi ve 2 bin konaklama tesisiyle dünyanın sayılı turizm şehirlerinden biri. Antalyamızın 2023'te 18 milyon turist ağırlama hedefini, daha önce yakalayacağına inanıyorum. 18 milyon turist ağırlama hedefini, 2018-2019 yıllarında yakalayacağımıza inanıyorum. Geçen yıl Antalya, transferlerle 12 milyon turisti ağırladı. Transferler dışında 6 milyon da yerli turist ağırladı. Geçen yıl yerli ve yabancı toplamda 18 milyon turist ağırladık. Antalya, ülke turizmi için çok önemli şehrimiz. Turizm sektörü, 50 sektörü de canlı tuttuğu için çok önemli bir sektör." diye konuştu.

Öztürk, kültür ve kitle turizminin öncü yerlerinden biri olan Side'de, Apollon Tapınağı'nın Antalya ve ülke turizminin sembol yerlerinden biri olduğunu ifade etti.

Törende bir konuşma yapan Manavgat Side Turistik Otleciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut ise 2014 yılında iyi bir turizm sezonu geçireceklerine inandıklarını söyledi. Antalya'ya gelen 12 milyon turistin üçte birinin Manavgat'ta konakladığını belirten Barut, turizmcilerin, sezon öncesi turizm fuarlarına katılarak bölge destinasyonunu en güzel şekilde tanıttığını kaydetti. Hedeflerinin, Manavgat'ta turizmi 6 aydan 12 aya çıkarmak olduğunu belirten Barut, bu konuda yöneticilerden destek beklediklerini kaydetti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de ılıman iklim yapısı, doğal güzelliği ve tarihi zenginliğiyle Manavgat'ın dünyanın en ayrıcalıklı turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade etti. Sözen, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, yaklaşık 200 bin yatak kapasitesi ile Manavgat'ın Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonlarından biri olduğunu kaydetti.

Protokol konuşmaları sonunda, Manavgat Kız Meslek Lisesi ve Manavgat Otelcilik Okulu'nun birlikte açtığı 'Dünden Bugüne Manavgat' isimli fotoğraf ve ebru sergisinin açılışı yapıldı. Side Antik Kent'te konser veren Manavgat HEM Mehteran Takımı'na turistler de yoğun ilgi gösterdi.


CİHAN

Yorumlar