Vakıf Katılım Bankası Ankara'da şube açtı

- Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş: - "Yıl sonunu bir mani olmazsa minimum 30 şubeyle kapatacağız. En az 6 şubemiz daha açılacak. Türkiye genelinde personel sayımız 500'e ulaşmış olacak"

Google Haberlere Abone ol
Vakıf Katılım Bankası Ankara'da şube açtı

ANKARA (AA) - Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, katılım bankacılığının Türkiye’de kamu yatırımları ile yeni bir boyut kazandığını belirterek, "Yıl sonunu bir mani olmazsa minimum 30 şubeyle kapatacağız. En az 6 şubemiz daha açılacak. Türkiye genelinde personel sayımız 500'e ulaşmış olacak." dedi.

Göktaş, Mithatpaşa'daki şubenin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, şubenin 3 aydan fazla süredir fiilen hizmette olduğunu ama 15 Temmuz'da yaşanan olaylardan dolayı açılış yapmadıklarını söyledi.

Vakıf Katılım olarak 26 Şubat 2016'da faaliyetlere başladıklarını hatırlatan Göktaş, "Bugüne kadar 24 şubeye ulaştık. Coğrafi anlamda Türkiye'nin önemli bir kısmını kapsar hale geldik. Şubeleşmemiz hem Ankara'da hem Türkiye'de devam edecek." diye konuştu.

Göktaş, yıl sonunda en az 30 şubeye ulaşacaklarını belirterek, 2017 yılında açılacak şubelerin yerlerinin bir kısmı şimdiden kiralandığını ve Türkiye genelinde personel sayılarının 500'e ulaşacağını aktardı.

Katılım bankacılığının Türkiye’de kamu yatırımları ile yeni bir boyut kazandığını belirten Göktaş, "Belki sektörün en genç oyuncusuyuz ama yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğünün geçmiş bankacılık, katılım bankacılığı tecrübeleri ve kamu desteği doğrultusunda hızlı bir büyüme süreci geçireceğimizi öngörüyoruz." dedi.

Göktaş, Vakıf Katılım olarak katılım bankacılığında pazar paylarının 2018 yılında yüzde 10’lar seviyesine çıkmasını ve 2023'te sektör liderliğini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Açılışa, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Avan da katıldı.

Yorumlar