Üreticiler ağlıyor!

Mersin'in Tarsus ve Erdemli İlçeleri'ne misket büyüklüğünde yağan dolu, sebze ve meyve bahçelerinin zarar görmesine sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol
Üreticiler ağlıyor!


Dün öğle saatlerinde etkisini gösteren dolu, Tarsus İlçesi'nin özellikle yüksek kısımlarında etkisini gösterdi. İlçeye bağlı Karadiken, Çakırlı ve Tepeköy mahallelerindeki şeftali , kayısı , erik ve üzüm bağları yağan dolunun etkisiyle zarar gördüğünü belirtildi. Dolu yağışı sebebiyle ürünlerinin zarar gördüğünü açıklayan çiftçiler, tüm emeklerinin ziyan olduğunu söyledi. Dolunun bazı bölgelerde etkisini daha fazla gösterdiğini belirten üreticiler, uğradıkları zararın çok fazla olduğu belirtip devletten yardım talebinde bulundu.

'ZARAR BÜYÜK'

 Dolu, Erdemli İlçesi'ndeki meyve ve sebze bahçelerini olumsuz etkiledi. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger, beraberinde ziraat mühendisleri ile birlikte aniden bastıran dolunun zarar verdiği yerlerden olan Camlı Mahallesi'ndeki bahçelerde incelemeler yaptı.  Doludan özellikle kiraz, şeftali, elma, erik gibi meyvelerin en fazla etkilendiğini belirten Öger, haziran ayının ilk haftalarında hasadına başlanacak olan kirazların tamamen zarar gördüğünü açıkladı.

Üreticinin bir yıllık emeğinin ziyan olduğunun belirten Ahmet Öger, odanın mühendislerince bir rapor hazırlanıp Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne teslim edeceklerini belirterek, "Devletimizden dolu yağışından ürünleri yüzde 100 zarar gören çiftçilerimize yardım yapılmasını bekliyoruz. İlk belirlemelere göre dolu yağışından yaklaşık 10 bin dönüm arazinin etkilendiği belirlendi. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Çiftçilerimize geçmiş olsun" ifadesinde bulundu.

 

 

Yorumlar