Ürdün 2'nci Uluslararası Enerji Konferansı

- Ürdün makamları, Cezayir, Mısır, Filistin, bazı yerel ve uluslararası şirketlerle enerji alanında mutabakat zaptı imzaladı

Google Haberlere Abone ol
Ürdün 2'nci Uluslararası Enerji Konferansı

AMMAN (AA) - Ürdün makamları, Cezayir, Mısır, Filistin, bazı yerel ve uluslararası şirketlerle enerji alanında mutabakat zaptı imzaladı.

Başkent Amman'da bugün başlayan Ürdün 2'nci Uluslararası Enerji Konferansı çerçevesinde, Ürdün Ulusal Elektrik Şirketi, doğal gaz nakli ve ithalatı için Mısır-Ürdün Fecr Şirketi arasında anlaşma imzalandı.

Konferansta, Ürdün'ün Batı Şeria'nın doğusundaki Eriha kentinin enerji ihtiyacının bir kısmını karşılaması yönünde daha önce imzalanan anlaşmada bazı düzenlemeler yapıldı.

Ürdün Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı İbrahim Seyf ile Cezayir Enerji ve Madenler Bakanlığıyla enerji alanında bir mutabakat zaptı imzaladı. Anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Ürdün Enerji ve Maden Kaynakları Bakanlığı, yerel bir şirket olan Ürdün Maden ve Keşif Şirketi ile bakır cevheri arama çalışmaları için anlaşma yaptı.

Konferansın açılışına katılan Başbakan Abdullah en-Nusur, ülkesinin enerji kaynaklarının kullanımı konusunda hukuki bir çerçeve çizdiğini belirterek, "Yenilenebilir enerji ve enerji tasarrufu için kanun çıkardık." dedi.

Nusur, Bakanlar Kurulu'nun, Ağustos ayında Ürdün'de elektrik üretimine bir alternatif olarak nükleer enerjiye itimat ederek bunun için 2 santral inşa kararı aldığını ifade etti.

Ürdün 2'nci Uluslararası Enerji Konferansı'nın yarın sona ermesi bekleniyor.

Yorumlar