UR-GE Projesi’nin ikinci etabı başladı

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odasının (ATO) medikal sektöründe başarıyla uyguladığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE)...

Google Haberlere Abone ol
UR-GE Projesi’nin ikinci etabı başladı

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odasının (ATO) medikal sektöründe başarıyla uyguladığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi’nin ikinci etabı başladı.

Ekonomi Bakanlığının desteğiyle yürütülen projenin ikinci etabında 22 firma yer alacak.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, UR-GE Projesi’nin ikinci etabının tanışma toplantısı, ATO Dış Ticaret ve Uluslararası İşbirliği Özel İhtisas Komisyonu, Dış İlişkiler ve Dış Ticaret Müdürlüğü yetkilileri ve firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Firmaların tanıtmalarının ardından ATO yetkilileri, projenin ilk etabında gerçekleştirilen çalışmalar ve ileriki dönemde yapılacak çalışmalar hakkında firmaları bilgilendirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ekonomi Bakanlığının başlattığı projenin amacının, proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine olanak sağlayarak, iş birliği kuruluşlarının önderliğinde ihracat seferberliği başlatmak olduğunu belirtti.

İş birliği kuruluşlarından birinin de ATO olduğunu ifade eden Bezci, UR-GE Projesi çerçevesinde, Ankara’nın medikal sektöründe farklı branşlarda üretim ve ihracat yapan 14 üye firmayı içine alan bir küme oluşturduklarını bildirdi.

Bezci, dünyada çok yoğun bir rekabetin yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu rekabette bir adım önde olmak, hızlı gelişim ve değişime ayak uydurmak için şirketlerin güçlerini birleştirmeleri lazım. UR-GE Projesi, kümelenme yoluyla şirketlerin bir araya gelerek güçlerini birleştirmelerini sağlıyor. ATO olarak bu projeyi medikal sektöründe başarıyla uyguladık. Birlikten güç doğdu, küme içindeki firmaların cirosu ve ihracatı arttı. Projenin ikinci etabında da aynı başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. ATO olarak en büyük hedeflerimizden biri, Ankara’nın ihracatını artırmak. UR-GE Projesi’yle adım adım bu hedefe doğru ilerliyoruz."

Projenin ikinci etabı kapsamında bir araya gelen firmalar, ilk olarak Dubai’de yapılacak Arab Health Fuarı’na katılacak.

Yorumlar