Ünye'den 13 ülkeye ihracat yapıyor

Ünye’de 4 yıl önce kurulan ve istikrarlı bir yükseliş gösteren Sönmez Seramik aynı sektörde faaliyet gösteren 40 firma arasından Türkiye de 3. sıraya yükseldi. Küvet, tekne, duşa kabin sektöründe faaliyet gösteren firma Ünye’den 13...

Google Haberlere Abone ol
Ünye'den 13 ülkeye ihracat yapıyor

Ünye’de 4 yıl önce kurulan ve istikrarlı bir yükseliş gösteren Sönmez Seramik aynı sektörde faaliyet gösteren 40 firma arasından Türkiye de 3. sıraya yükseldi. Küvet, tekne, duşa kabin sektöründe faaliyet gösteren firma Ünye’den 13 ülkeye ihracat yapıyor. Türkiye geneline S’tina markasıyla üretim yapan firma S’tina Royal markasıyla da Avrupa’ya satış yapıyor.

Sönmez Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sönmez, "Sönmez Grup olarak S’tina küvet, tekne ve duş kabin fabrikamızı 4 yıl önce kurduk. Ülke genelinde kısa zamanda pazar ağımızı ve bölge müdürlüklerimizi oluşturduk. Kalitemizden taviz vermeden istikrarlı bir çalışmayla sektörde ilk üçe girmeyi başardık. 13 ülkeye de şu an itibariyle ihracat yapıyoruz. Biz S’tina markasıyla sektörde en fazla ürün çeşitliliğine sahip firmayız. 650 çeşit küvet ve duş teknesi imalatımız var. Bu çeşitlilik bizim pazarda payımızı ve gücümüzü artırıyor. Kaliteden ödün vermememiz ve geri dönüşlerde müşteri memnuniyetinin maximum düzeyde olması en büyük güç kaynağımız. Sattığımız ürünün arkasında duruyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için olmazsa olmazdır." dedi.

Pazar sıkıntılarının olmadığını ancak fabrika alanlarının fiziki olarak biraz sıkıntılı olduğunu anlatan Sönmez, şöyle konuştu: "Mevcut yatırımımızı ve yeni yapacağımız yatırımlarımızı daha fizibil bir ortamda yürütebilmek için dört gözle de Ünye Organize sanayi bölgesinin bir an önce neticelenmesini bekliyoruz. Kısa zamanda Ünye Organize kurulmazsa yatırımlarımızı Bulancak Organize sanayine taşımayı düşünüyoruz."

KARADENİZ’DE İLK CAM FABRİKASINI KURDU

Sönmez Grup kendi bünyesinde 1 milyon dolarlık yatırıma mal olan Sönmez Cam Fabrikası'nı kurdu. Montaj çalışması bu hafta tamamlanacak olan fabrika ay sonunda üretime başlayacak. Fabrika bombali cam üretimiyle de Karadeniz’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Sönmez Cam Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Sönmez, "Toplamda 1 milyon dolara mal oldu. Kurulumu Çinli mühendislerce yapılmakta. Ay sonu üretime başlamış olacağız. Burada bombeli cam imalatının yanı sıra duşa kabin ve balkon kaplama camlarının da üretimi yapılacak. Karadeniz’de üçüncü cam fabrikasıyız. Ancak bombali cam üretiminde ilk ve tekiz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar