Ünlü Ressam Van Gogh'un Eseri Tokat'ta Ortaya Çıktı

Tokat'ta polis, Van Gogh'un 'Yetim adam' tablo serisinde yer alan ve kayıp olan 'Yaşlı adam sopayla' adlı eserini internette satmaya çalışan bir kişi tespit etti.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü Ressam Van Gogh'un Eseri Tokat'ta Ortaya Çıktı

Tokat'ta polis, Hollandalı meşhur ressam Vincent Van Gogh'un 'Yetim adam' manzara serisi içerisinde yer sektör ve yitik bulunduğu iddia edilen 'Yaşlı adam sopayla' isimli eserini internette satmaya çalışan bir şahıs belirleme etti.

Alıcı benzeri davranan polis, meşhur ressama ilişkin bulunduğu iddia edilen tabloyu ele geçirdi. Tablonun meşhur ressama ilişkin olup olmadığı, uzmanlar vasıtası ile araştırılıyor. Yapılan ilk araştırmada eserin Özgün olabildiği anlamında bilgi verildi.

TARİHİ ESERİ İNTERNETTE SATMAYA ÇALIŞTI

Tokat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul'da yaşayan M.A.'nın, Hollandalı meşhur ressam Vincent Van Gogh'a ilişkin bulunduğu iddia edilen 'Yaşlı adam sopayla' isimli yapıtı satmak için internet üstünden müşteri aradığı bilgisine ulaştı.

SORGUDAN SONRA SERBEST KALDI

Ekipler bunun üstüne müşteri benzeri davranarak bu kişiyle temasa geçti. Tokat'a çağrılan kişiyle şehir merkezinde buluşan ekipler, pazarlık esnasında tabloya el koydu. Gözaltına tahsil edilen M.A. emniyetteki ifadesinin peşinden adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusunun peşinden hür bırakıldı.

'ORJİNAL OLABİLİR'

Ele geçirilen eserin incelenmesi için uzmanlardan katkı istendi. Yapılan ilk araştırmada eserin Özgün olabildiği anlamında bilgi verildi. Eserin, meşhur ressam Vincent Van Gogh'un 'Yetim adam' manzara serisi içerisinde yer sektör ve orjinal ismi 'Old man with a stick' bulunan eserin fırçayla oluşturulmuş renkli tablosu bulunduğu ileri sürüldü.

BİR KEZ DAHA İNCELENECEK

Polisin elinde bulunan tablonun uzmanlarca bir kere daha incelenerek meşhur ressama ilişkin olup olmadığının kesinleştirileceği açıklandı. Aynı eserin kara kalem çalışmasının Hollanda'nın Amsterdam kentindeki Van Gogh müzesinde sergilendiği kaydedildi.

1853'te doğan ve 1890'da 37 yaşında ölen Van Gogh'un eserleri, bugün dünyanın en yüksek bedelli tabloları içerisinde yer alıyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar