Ünlü fast food markası 75 yaşında

Fast Food yemek kültürünün vazgeçilmeyen isimlerinden olan Mc. Donald's 15 Mayıs Cuma Günü 75. yılını kutlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü fast food markası 75 yaşında

İlki 15 Mayıs 1940 tarihinde Californiya Eyaleti'nin San Bernardino kentinde kurulan Mc. Donald'sın 'Hamburger' yemeğiyle ünü tüm dünyaya yayıldı. Amerikalı kardeşler Richard, Maurice Mc. Donald'ın başlattığı Fast Food akımı yıllar içerisinde tüm dünyada adını duyurdu.

 MC. DONALD'S YEMEK MENÜSÜNÜ ZENGİNLEŞTİRİYOR

 Hamburger gibi etli yemek çeşitlerinin dışında balık, salata çeşitleri gibi değişik ürünlerin menüye eklenmesiyle Mc. Donald's diyet yapan müşterilerine de hitap etmek istiyor. Yaklaşık iki ay önce Mc. Donald'sın başına geçen yeni patron Steve - Easterbrook müşterilerinin son dönemde azaldığını ve 2014 senesinde cironun %2,4 düştüğünü söyledi. Avrupa ülkelerinde satış rakamlarının inmesi Mc. Donald'sı köklü değişiklikler yapmaya itti.


TÜRK DÖNERCİLER MC. DONALD'SI ZORLUYOR

Dünya'nın en büyük Fast Food restoranı olan Mc. Donalds yüzden fazla ülkede 40 bine yakın şubesiyle hedefini tekrar zirveye çekmeye hazırlanıyor. Mc. Donald's Avrupa'da ilk şubesini 1971 yılında Amsterdam ve Münih kentinde açtı. Fransa'da ilk Mc. Donald's şubesi Strasbourg kentinde 1979 yılında açıldı. Çoğu Avrupa ülkelerinde Mc. Donalds'ın en büyük rakibi Türk dönerciler oldu. Avrupalıların daha çok döner, hamur işi ve Türk mutfağına ilgi göstermesi Mc. Donald'sı satışlarını da olumsuz etkileyen unsurlar arasında.

 

 


Yorumlar