Ünlü Alman şirketi, Brezilya’da kamu ihalelerinden men edildi

Ünlü Alman şirketi Siemens, Brezilya’da kamu ihalelerine giriş hakkını kaybetti. 1999-2005 yılları arasında Brezilya’nın posta ve telefon şirketinden aldığı ihalelerde yolsuzluk yaptığı öne sürülen şirketin kamu ihalelerine giriş hakkı mahkeme tarafından.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü Alman şirketi, Brezilya’da kamu ihalelerinden men edildi

Ünlü Alman şirketi Siemens, Brezilya’da kamu ihalelerine giriş hakkını kaybetti. 1999-2005 yılları arasında Brezilya’nın posta ve telefon şirketinden aldığı ihalelerde yolsuzluk yaptığı öne sürülen şirketin kamu ihalelerine giriş hakkı mahkeme tarafından iptal edildi.

Geçtiğimiz senenin Ağustos ayında alınan mahkeme kararı, bu ay itibariyle yürürlüğe girdi. Kararın bugüne kadar beklemesinde Siemens’in hemen karara karşı mahkemeye başvurması oldu. Ancak bu başvuru Siemens lehine bir sonuç vermedi. Şirket, mahkeme kararına göre 5 yıl boyunca kamu ihalelerine yolsuzluk karıştırma sebebiyle ihalelere giriş hakkını kaybetmiş oldu. Siemens tarafından yapılan açıklamada ise şirketin bu karara karşı mahkemeye her türlü girişimlerde bulunacağı açıklandı.
CİHAN

Yorumlar