Unilever, 2016 DJSI’da "Endüstri Grup Lideri" oldu

İSTANBUL (AA) - Unilever, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) Ev ve Kişisel Ürünler Endüstrisi Grubu’nda "liderlik" unvanına layık görüldü. Şirketten...

Google Haberlere Abone ol
Unilever, 2016 DJSI’da "Endüstri Grup Lideri" oldu

İSTANBUL (AA) - Unilever, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) Ev ve Kişisel Ürünler Endüstrisi Grubu’nda "liderlik" unvanına layık görüldü.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Unilever'in, şirketlerin ekonomik, çevresel ve sosyal performanslarını değerlendiren ve puanlayan, küresel olarak kabul görmüş bağımsız bir kıyaslama sistemi olan DJSI'da "Endüstri Grup Lideri" statüsü ile ödüllendirilen 24 şirketten biri olduğu belirtildi.

Açıklamada, 2016'nın, Unilever'in ev ve kişisel ürünler grubuna dahil edildiği ilk yıl olduğu, şirketin son 15 yıldır liderlik ettiği gıda, i̇çecek ve tütün endüstrisi grubunda gıda ürünleri sektöründe yer aldığı hatırlatıldı.

Unilever'in ayrıca, kurumsal yönetişim, marka yönetimi, önemlilik, tedarik zinciri yönetimi, ambalajlama, i̇ş uygulamaları göstergeleri ve i̇nsan hakları, kurumsal sosyal sorumluluk ve i̇nsani yardım gibi 22 kişisel bakım ürünü kriterinin 14'ünde "Endüstri Lideri" olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Unilever'in, küresel sürdürülebilirlik kıyaslama sistemi ve hem yatırımcılar hem de işletmeler için temel bir referans noktası olarak kabul edilen endekste 100 üzerinden toplam 92 puan aldığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Unilever Sürdürülebilirlikten Sorumlu Dünya Başkanı Jeff Seabright, ev ve kişisel bakım ürünleri endüstrisi grubuna yeni katılmalarına karşın bu alanda endüstri lideri olmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Bu sonuçlar, Sürdürülebilir Yaşam Planı’mızın 5'inci yılını doldururken kaydettiğimiz sürekli ilerlemeyi, işimizi uzun vadeli ve sürdürülebilir şekilde büyütmeyi ve sürdürülebilir yaşamı yaygınlaştırma vizyonumuzda elde ettiğimiz başarıyı yansıtıyor." ifadesini kullandı.

Unilever NAMETRUB Sürdürülebilir İş ve İletişim Direktörü Ebru Şenel Erim de şunları kaydetti:

"Unilever olarak, işimizi büyütürken çevresel ayak izimizi büyüme sürecinden ayırmak ve pozitif sosyal etkimizi artırmak için çalışıyoruz. Sürdürülebilirliği ürünlerin temel özelliği haline getiren Sürdürülebilir Yaşamı Destekleyen Markalar yaklaşımımız her geçen gün etkisini daha da artırıyor. Unilever Türkiye olarak, 2015 yılındaki büyümemizin yüzde 60’tan fazlasını bu ürün portföyümüzden elde ettik.”

Yorumlar