Uluslararası ziraat mühendisliği kongresi Antalya'da yapılacak

Ziraat mühendisliği alanının olimpiyatları olarak kabul edilen 19. CIGR Dünya Kongresi, Akdeniz ve Ege Üniversiteleri tarafından Antalya’da organize edilecek.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası ziraat mühendisliği kongresi Antalya'da yapılacak

Ziraat mühendisliği alanının olimpiyatları olarak kabul edilen 19. CIGR Dünya Kongresi, Akdeniz ve Ege Üniversiteleri tarafından Antalya’da organize edilecek. Birincisi 1930 yılında gerçekleştirilen kongrenin 18'ncisi bu sene eylülde Pekin’de, 19’ncusu da 2018 yılında Antalya’da yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Can Ertekin, söz konusu kongreye katılımın fazla olmasını beklediklerini söyledi. Pekin’de düzenlenecek 18. CIGR Dünya Kongresi’ne Türkiye’den geniş bir katılımın sağlanması için organizasyon komitesiyle bir anlaşma yapıldığını ifade eden Ertekin organizasyonla ilgili bilgi verdi. Buna göre 15 yüksek lisans veya doktora öğrencisinin herhangi bir katılım ücreti ödemeden kongreye katılımları için destek sağlandı. Aynı şekilde 19. CIGR Dünya Kongresi’ne de Çin’den 15 genç araştırmacı katılım ücreti ödemeden katılabilecek. Böylece Çin üniversitelerinden genç araştırmacıların Antalya’yı, Akdeniz Üniversitesi’ni ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinde çalışmalarını sürdüren bilim insanlarını tanımaları, bilimsel işbirliği temelinin atılması açısından faydalı olacak.

CIGR, zirai faaliyetler ve tarımdaki fiziksel koşulları iyileştirmek amacıyla bir grup bilim adamı tarafından 1930 yılında Belçika’da kuruldu. Bu birlik, dünya çapında üyeleri aracılığıyla doğayı koruma, sürdürülebilir biyolojik üretim sistemlerini geliştirme, mühendislik ve benzeri bilim dallarını kullanarak insanlığın yararına sunma yönünde faaliyetlerini sürdürüyor. CIGR, Amerikan Ziraat ve Biyoloji Mühendisleri Birliği (ASABE), Asya Ziraat Mühendisleri Birliği (AAAE), Avrasya Ziraat Mühendisleri Birliği (EAAAE), Avrupa Ziraat Mühendisleri Birliği (EurAgEng), Karayip ve Latin Amerika Ziraat Mühendisleri Odası (ALIA), Güney ve Doğu Afrika Ziraat Mühendisleri Birliği (SEASAE), Güney Batı Avrupa Ziraat Mühendisleri Birliği (AAESEE) yanı sıra Türkiye’nin de TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nın üyeleri arasında olduğu etkin bir topluluk. Komisyon, toprak ve su, tarımsal yapılar ve çevre, bitkisel üretimde teknoloji, tarımda enerji kullanımı, sistem yönetimi, gıda işleme teknolojisi ve bilgi teknolojisi gibi farklı teknik alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. CİHAN

Yorumlar