Uluslararası yatırımcılar İstanbul'da bir araya geldi

- Farklı ülkelerden 100’ün üzerinde uluslararası yatırımcı Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Konferansı'nda bir araya geldi - SPK Başkanı Ertaş: - "Finansal eğitim giderek daha önemli hale geliyor" - TSPB Başkanı Koç: - "Konferans dünyada yapılan çalışmaları ülkemizde uygulamak için sektörümüze ışık tuttu"

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası yatırımcılar İstanbul'da bir araya geldi
Farklı ülkelerden 100’ün üzerinde yatırımcı Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Konferansı'nda yatırımcı eğitimi alanındaki son gelişmeleri ele aldı.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) açıklamasına göre, Uluslararası Yatırımcı Eğitim Forumu (IFIE) ve Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (IOSCO) tarafından TSPB ev sahipliğiyle İstanbul'da gerçekleşen Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Konferansı, birçok farklı ülkeden 100’ün üzerinde yatılımcıyı bir araya getirdi.

İki gün süren konferans kapsamında, dünyanın önde gelen uzmanları yatırımcı eğitimi alanındaki son gelişmeleri tüm detaylarıyla tartışma fırsatı buldu.

Açıklamada yer verilen bilgilere göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş açılış konuşmasında Türkiye’de ve dünyada finansal eğitimin öneminin artığını belirterek, "Bugün içinde bulunduğumuz koşullarda, finansal eğitim giderek daha önemli hale geliyor. Özellikle her geçen gün artan ürün çeşitliliği ve karmaşıklığı ile birlikte yatırımcıların karşılaşacakları riskler de artırıyor. Bu nedenle finansal eğitim alanında ortak bir vizyon ve strateji oluşturulması kaçınılmaz. Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Konferansı’nın bu konuda başarılı sonuçlar doğuracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.


- "Gelecek için para biriktirmenin anahtarı yatırımcı eğitimi"

TSPB Başkanı İlhami Koç, sermaye piyasalarının etkin işlemesi için yatırımcıların finansal araçlar ve sermaye piyasası hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini belirterek, "Yatırımcının eğitimi alanındaki çalışmalar dünyada giderek daha yaygın hale geliyor. IFIE ve IOSCO gibi kurumlar yatırımcı eğitimi faaliyetlerini daha etkili bir şekilde geliştirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl ülkemizde konferansa ev sahipliği yapıyor olmak birliğimiz için büyük önem taşıyor. Ayrıca Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Konferansı, dünyada yapılan çalışmaları ülkemizde uygulamak için sektörümüze ışık tuttu." ifadelerini kullandı.
Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü Genel Sekreteri Paul Andrews ise küresel alanda bütün paydaşların beraber çalışıp yatırımcıların korunması için ortak bir vizyon oluşturmaları gerektiğini kaydetti.
Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu Başkanı Alparslan Budak da etkinliğin önemini şu sözlerle vurguladı:
"Yatırımcı eğitimi konusunda, dünyada pek çok ülkede detaylı çalışmalar yapılıyor. Finansal piyasaları düzenleyen kamu kurumları ve piyasalarda faaliyet gösteren özel kurumlar konunun öneminin farkında. Çünkü yatırımcı eğitimi doğru yöntemlerle uygulandığında ülke ekonomisine çok önemli kazanımlar sağlayacak bir alan. Toplumsal olarak tasarruf oranlarını artırmanın, gelecek için para biriktirmenin, birikimleri doğru yatırım alanlarına yönlendirmenin anahtarı yatırımcı eğitimi projelerinde yatıyor."
Açılış konuşmalarının ardından ülke temsilcileri tarafından yatırımcı eğitimi alanındaki trendler, uygulama örnekleri ve küresel alanda yaşanan gelişmeler katılımcılara aktarıldı. Ayrıca değişen ekonomi ve pazar dinamiklerinin yatırımcı eğitimi faaliyetlerine etkisi de uzmanlar tarafından tartışıldı.

Yorumlar