Uluslararası Madencilik ve Kaynaklar Konferansı Avustralya’da başladı

- Madencilik sektöründeki, yenilik, teknoloji, güvenlik ve kaynakların tartışılacağı Uluslararası Madencilik ve Kaynaklar Konferansı başladı - DEİK Türkiye-Avustralya İş Konseyi Başkanı Mansfield: - ‘‘Dünyanın enerji ihtiyacının çoğunu karşılayacağız’’

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Madencilik ve Kaynaklar Konferansı Avustralya’da başladı

MELBOURNE (AA) - Madencilikte dünyanın önde gelen ülkeleri ve şirketlerinin katıldığı Uluslararası Madencilik ve Kaynaklar Konferansı (IMARC) Avustralya’da başladı.

Melbourne Fuar ve Kongre Merkezi'nde 8-10 Kasım tarihlerinde, sektördeki yenilikler, teknolojinin madencilikteki kullanımı, güvenlik, madenlerin daha az fire verilerek çıkartılması gibi konuların tartışılacağı konferansa Türkiye’den Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Avustralya İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield başkanlığında uzmanlar ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet katılıyor. Konferans süresince dünyanın önde gelen madencilik şirketlerinden uzmanlar kendi alanlarında sunumlar yapacak.


-Bilgi alışverişinde bulunmaya geldik


Zuhal Mansfield konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada OECD tarafından madencilikte otorite olarak gösterilen Avustralya’ya bilgi alışverişinde bulunmak üzere geldiklerini söyledi. Mansfield "Bugün biz buradayız. (Madencilik alanında) Bir şeyler öğrenmeye geldik. İnanıyorum ki gelecekte de Avustralya Türkiye’ye bir şeyler öğrenmek ya da almak için gelecektir." dedi.


- Dünyanın enerji ihtiyacının çoğunu karşılayacağız


Türkiye’nin otomotiv, tekstil ve gıda sektöründe çok başarılı olduğunu ancak yer altı zenginliklerinin ülke için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Mansfield, "İnşallah gelecek Türkiye için çok daha güzel olacak. Çünkü nanoteknoloji ile bizim bor madenlerimizin birleştiği noktada dünyanın enerji ihtiyacının çoğunu karşılayacağız. Ama bunun için öncelikle hazır olmak lazım. Bu bir süreç. Bu süreç yaşanacak ve Türkiye geleceğin en önemli ülkelerinden bir tanesi olacak." ifadelerini kullandı.

DEİK olarak Avustralya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilere önem verdiklerini vurgulayan Mansfield, Avustralya’da yüksek maliyetler yüzünden kapanan küçük sanayi şirketlerini Türkiye’ye taşımak veya üçüncü bir ülkede ortak çalışmalar yürütmek istediklerini söyledi.

Mansfield, Melbourne'da bulunma nedenlerine ilişkin olarak da "Avustralya'ya 'Türkiye’de işler devam ediyor, her şey yolunda. İş dünyası olarak biz varız, sizlerle de iş birliğine hazırız' mesajları veriyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar