Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı

Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğiyle üçüncüsü düzenlenen ‘Uludağ Ekonomi Zirvesi’ Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılımıyla başladı.

Google Haberlere Abone ol
Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı

Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğiyle üçüncüsü düzenlenen ‘Uludağ Ekonomi Zirvesi’ Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılımıyla başladı. Grand Yazıcı Otel'de düzenlenen zirveye, Babacan'ın yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve işadamları katıldı.

Açılış konuşması yapan Vali Münir Karaloğlu, zirveye katılan işadamlarının tecrübeleri ve tavsiyelerini can kulağı ile dinleyeceklerini vurguladı. Bursa'nın yüzyıllardır ülkemizin ne parlak ekonomik yıldızlarından biri olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Çok geniş bir yelpazede üretim yapıyoruz. neredeyse bütün ekonomik göstergelerde ülkemizin ilk 4 sezonu arasında yer alıyoruz. Teknolojik ve Ekonomik kıymeti yüksek ürünler üretmek, hizmet alanlarını çeşitlendirmek için paydaşlarla ortak akıl oluşturmak ve hedefimize ulaşmak istiyoruz. Uludağ Ekonomi zirvesinin hedeflerimizde bize yol göstereceğine inanıyorum. Sizleri Bursa'yı keşfetmek için de ağırlamak isteriz." diye konuştu.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner de, kişi başına milli gelirimizi 10 bin dolardan 20 bin dolara çıkarmak için atılacak adımların önemli olduğunu dile getirdi. Yapısal değişimlerin yaşanması gerektiğini ifade eden Boyner, liberal ekonominin değerlerinin toplumda oluşturulması gerektiğini kaydetti.

BOYNER: GERÇEK DEMOKRASİYİ, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ TESİS EDELİM

Can güvenliği, mal güvenliğinin yanı sıra ülkemizde hukuk güvencesi olması gerektiğini vurgulayan Boyner, şöyle konuştu: "Bundan sonra gerçek bir demokrasi olacaksa, sadece siyaset değil, hepimize görev düşüyor. İş dünyası da bu sorumluluğu almak zorunda. İş dünyası olarak bizler hukukun üstünlüğü, bağımsızlığı, sistemin şeffaflığı için mücadele vermezsek, sistem aksadığında görmezden gelirsek, 10 yıllık büyümemiz devam edemez. Biz hep hukukun üstünlüğü, erkler ayrılığı diyoruz ama bunların nasıl tam olarak inşa edileceğini bilmiyoruz. Burada ciddi bir toplumsal sahiplenme gerekiyor. Bu değerler toplumda küçük yaşta verilen ahlakı değerlere de bağlı. Ahlaki değerlerimiz nedir. Yalan söylemek ne kadar tahammül edilemez bir suçtur. Kırmızı ışıkta geçmek, kopya çekmek nasıl bir suçtur. Bizim ahlaki değerlerimizi de gözden geçirmemiz gerekiyor. Kanunlarla bu sistemleri ve gerçek demokrasinin gelebilmesi de çok zor. Gelin bu iki günü seçimlerle, dolarla, Kırım'la, Suriye ile geçirmek yerine, elimizde tutamadığımız ama olmazsa olmaz değerleri toplumumuza, kurumlarımıza nasıl benimseteceğiz bunlara kafa yoralım. Hukuk, adalet algısını nasıl tesis edeceğimize kafa yoralım."

Açılışta ayrıca, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş ve Çelik Motor Filo Kiralama Genel Müdürü Bora Koçak konuşma yaptı.
CİHAN

Yorumlar