Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'ın kabulü

- Arslan, CERN'e dünyada stajyer olarak kabul edilen ilk tıp öğrencisi Ahmet Serdar Mutluer'i kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'ın kabulü

İSTANBUL (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ne (CERN) dünyada stajyer olarak kabul edilen ilk tıp öğrencisi Ahmet Serdar Mutluer'i kabul etti.

Arslan, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen kabulde, başarılı gençler yetiştirdikçe ülkenin daha başarılı olacağını söyledi.

Mutluer'in ülkenin başarılı gençlerinden birisi olduğunu belirten Arslan, kendisi ile ortak noktalarını Karslı olmak şeklinde açıkladı.

Mutluer'in Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde 4. sınıfa geçen bir tıp öğrencisi olduğunu hatırlatan Arslan, CERN'de staja dünyada ilk defa bir tıp fakültesi öğrencisinin kabul edildiğini ve bu ismin de Türkiye'den olduğunu dile getirdi. Arslan, bundan dolayı çok gururlandıklarını vurguladı.

Tıp alanında kullanılan birçok şeyin aslında uzay bilimi nedeniyle geliştirildiğini belirten Arslan, "Tıp ile uzay çok iç içe, onları ayrı görmeyin. Bu bir yol açmadır. Ahmet, inşallah daha başarılı olacaktır; gelecekte de ülkemizi daha üst seviyelerde temsil edecektir. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok. Biz de bize düşen ne olursa her zaman yanında olacağız." şeklinde konuştu.

Mutluer, CERN'e Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) bir yetkilinin yardımı ile başvurduğunu söyledi.

Yaptıkları çalışmaların değerlendirilmesi sonucunda ilk defa medikal alanda bir öğrencinin CERN'in staj programına kabul aldığını belirten Mutluer, bu noktada ülkede şartları bu hale getirip emek veren herkese teşekkür etti.

CERN'de nörobilim alanında çalışmalar yapacağını aktaran Mutluer, 30 Temmuz'da ABD'ye gideceğini, Türkiye'de okulu başlayacağı için orada 35-40 gün kalacağını dile getirdi.

Konuşmalardan sonra Arslan, Mutluer'e bilgisayar hediye etti. Ardından Arslan ile Mutluer ile özçekim gerçekleştirdi.

Yorumlar