Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, KKTC'de

- KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: - "Bir ada ülkesi olan KKTC, ulaştırma, haberleşme ve iletişim alanlarında kendini geliştirmek ve yenilemek durumunda" - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "Ulaştırma bakanları olarak bize düşen görev, KKTC'deki projeleri bir an önce bitirerek, hem Kıbrıs Türkü'nün daha rahat ulaşabilmesi ve erişebilmesini sağlayacağız hem de KKTC'nin ekonomisine katkı koyacak altyapı yatırımlarını bitireceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, KKTC'de

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bir ada ülkesi olan KKTC'nin ulaştırma, haberleşme ve iletişim alanlarında kendini geliştirmek ve yenilemek durumunda olduğunu söyledi.

Akıncı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve beraberindeki heyeti kabulü öncesinde yaptığı açıklamada, pozitif düşününce sonuçların da olumlu olduğunu belirtti.

Bakan Arslan'ın alanının Kıbrıs için çok önemli olduğunu ifade eden Akıncı, "Ulaştırma, haberleşme, iletişim... Bütün bunlar, bir ada ülkesi olan KKTC, bu alanlarda kendini geliştirmek ve yenilemek durumunda. Buradaki bazı projelere de imza koyacaksınız, onların da hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kendileri için çok önemli olan Ercan Havalimanı'nın yeni şekliyle bir an önce hizmete girmesini arzu ettiklerini dile getiren Akıncı, Türkiye'deki ve burada yürütülen iş birliği çalışmalarında Bakan Arslan'a kolaylıklar diledi.

Akıncı, 48 yıllık müzakere sürecinde tüm tarafların kazançlı çıkacağı bir akıl yolunun olduğuna inandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yeterki realist davranılsın. Makul ölçüler içinde olunsun. Neyin mümkün, neyin mümkün olmadığını Rum tarafı da iyi hesap etsin. Bizim gösterdiğimiz iyi niyeti ve olumluluğu onlar da sergilesin. O zaman anlaşılmayacak bir şey kalmaz. Sürekli imkansızı talep edersek, bunun mümkün olmadığını göre göre sorunların arkasına saklanırsak o zaman bir yere varmak mümkün olmaz. Önümüzdeki 2,5 ay çok kritik. Herkesin menfatine olacak yeni bir duruma geçişi sağlayabilelim. Bunu sağlarsak avantajları herkes için olacak. Bir kere Doğu Akdeniz'deki doğalgaz olayı. Tüm araştırmalar gösteriyor ki Doğu Akdeniz'in doğalgazının bir enerji koridoruyla Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilmesi en mantıklı seçenek. Bu bağlamda İsrail ile başlayan süreç var, Kıbrıs da monte olabilir. Çok daha yararlı sonuçlar üretilebilir. Buna benzer çok ortak yararlar var Doğu Akdeniz'de, en başta barış, istikrar ve huzura getireceği katkılar çok önemli."

Akıncı, Bakan Arslan ve ekibinin buradaki çalışmalarının verimli geçmesi temennisinde bulundu.

- "Bugün ve yarın bizim ve Kıbrıs Türkleri için verimli olacak"

Bakan Arslan da KKTC ile Türk hakının dostuklarının anlatılmaya ihtiyaç olmadığını dile getirerek, "Sizin riyasetinizde başlayan çok güzel bir süreç var, inşallah Rum tarafı da buna ayak uydurur. KKTC'nin halkının da huzur ve refahına katkı koyacak bir süreç." diye konuştu.

Ulaştırma bakanları olarak kendilerine düşen görevin KKTC'deki projeleri bir an önce bitirmek olduğunu anlatan Arslan, "Böylece hem Kıbrıs Türkü'nün daha rahat ulaşabilmesi ve erişebilmesini sağlamak hem de KKTC'nin ekonomisine katkı koyacak altyapı yatırımlarını bitirmek. Bu konuda güzel bir iş birliğimiz var. Bakanımızla birçok projede çalışma ve inceleme yapacağız, havalimanının yeni terminalininin temel atması var. Bugün ve yarın hem bizim açımızdan hem Kıbrıs Türkleri açısından güzel ve verimli çalışma olacak. İnşallah olumlu sonuçlar alacağız. Çünkü olumlu sonuçlar alma zorululuğumuz var ikimizin de." ifadelerini kullandı.

Yorumlar