Ukrayna’nın Rusya’ya doğalgaz borcu 5,3 milyar dolara ulaştı

Rusya’nın doğalgaz şirketi Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Ukrayna’nın doğalgaz borcunun yaklaşık 5,3 milyar dolara ulaştığını açıkladı.Ukrayna, Rusya’dan 1-16 Haziran tarihleri arasında 1,7 milyar metreküp doğalgaz alarak eski borcuna...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’nın Rusya’ya doğalgaz borcu 5,3 milyar dolara ulaştı

Rusya’nın doğalgaz şirketi Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Ukrayna’nın doğalgaz borcunun yaklaşık 5,3 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Ukrayna, Rusya’dan 1-16 Haziran tarihleri arasında 1,7 milyar metreküp doğalgaz alarak eski borcuna 838 milyon daha ekledi. Ukrayna’nın toplam borcu 5,3 milyar dolara ulaşırken, Gazprom haziran ayında alınan doğalgaz için ödeme yapılmadığını duyurdu.

Konuyla ilgili basına açıklamada bulunan Miller, “Son ödeme tarihi dün sona erdi. Şimdiye kadar Rusya’dan alınıp ödenmeyen doğalgaz miktarı 11,535 milyar metreküpe ulaştı. Bu miktar, Polonya’nın yıllık ihtiyacıyla aynı. Ukrayna’nın aldığı doğalgazın parasını ödemek istememesi kronikleşiyor ve gösterdi ki “Öde ve al” sistemine geçmek en doğru karardı." diye konuştu.

Ukrayna’nın ilk 6 ayda toplamda 14,5 milyar metreküp doğalgaz aldı. Ukrayna üzerinden Avrupa ülkelerine transit geçen doğalgaz miktarının ise 35,1 milyar metreküp olduğu belirtildi.

CİHAN

Yorumlar