Ukrayna’da tansiyon düştü, ruble değerlendi, borsa yükseldi

Ukrayna krizi nedeni ile kayıplar yaşanan Rusya borsası yeniden toparlanırken, ruble de dolar karşısında güçlenmeye başladı. Dolar serbest piyasada 34 ruble bandının da altında işlem görüyor.Ukrayna ile ilgili oluşan jeopolitik riskler nedeni...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da tansiyon düştü, ruble değerlendi, borsa yükseldi

Ukrayna krizi nedeni ile kayıplar yaşanan Rusya borsası yeniden toparlanırken, ruble de dolar karşısında güçlenmeye başladı. Dolar serbest piyasada 34 ruble bandının da altında işlem görüyor.

Ukrayna ile ilgili oluşan jeopolitik riskler nedeni ile kayıp yaşayan ruble ateşkes sonrası artıya geçti. Yatırımcılar Ukrayna krizi nedeni ile aşağı yönlü baskıların yavaş yavaş solmaya başladığını, rubleye güvenin arttığını kaydediyor.

Rublenin güçlenmesinde küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ve vergi dönemi nedeni ile rubleye olan ihtiyacın artmasının da etkili olduğu belirtiliyor.

Dolar 20 kapek kayıpla 33,9 rubleye gerilerken, Euro da 30 kapek kayıpla 46,34 rubleye kadar düştü.

Rusya borsası ise pozitif yönlü gelişme gösteriyor. Sabah saatlerinde ruble bazlı MICEX endeksi yüzde 0,8 artarak 1498 puana, dolar bazlı RTS endeksi de yüzde 1,5 değerlenerek 1389 puana çıktı.

CİHAN

Yorumlar