UIB Türkiye finans piyasalarına odaklanıyor

- Şirket, vizyon ve stratejileri doğrultusunda bünyesinde Finansal Sigortalar ve Özel Projeler bölümünü kurdu

Google Haberlere Abone ol
UIB Türkiye finans piyasalarına odaklanıyor

İSTANBUL (AA) - Finans piyasalarına odaklanan IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği (UIB Türkiye), vizyon ve stratejileri doğrultusunda bünyesinde Finansal Sigortalar ve Özel Projeler bölümünü kurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, UIB Türkiye'nin sigortacılık sektöründeki 20 yıllık küresel tecrübesi ile organik ve inorganik olarak büyümeye devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şirketin büyüme stratejileri doğrultusunda yeni bir yapılanmaya giderek bünyesinde Finansal Sigortalar ve Özel Projeler bölümünü kurduğu kaydedilerek, bölümün başına sigortacılık sektörünün deneyimli isimlerinden Zeynep Cengiz'in getirildiği bildirdi.

Cengiz'in kariyerine Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliğinde başladığı, Aon Türkiye ve Zürich Sigorta'da çeşitli pozisyonlarda görevler üstlendiği ve son olarak Marsh Türkiye'de Finpro Grup Müdürü olarak görev yaptığı aktarıldı.


- "Yeni bölümümüz bize ciddi bir ivme katacak"


Açıklamada görüşlerine yer verilen UIB Türkiye Genel Müdürü Murat Çiftçi, Türkiye ekonomisinin potansiyeline inandıklarını belirterek, Türk finans ve sigorta sektörüne inanarak yatırımlarına aralıksız devam ettiklerinin altını çizdi.

Yeni bölümlerinin, müşterilerine en kısa sürede özel çözümler üretme konusunda kendilerine ciddi bir ivme katacağını bildiren Çiftçi, şu bilgileri verdi.

"Bu yeni yapılanma ile yönetim kurulu üyeleri ve yönetici sorumluluk, ticari alacak, politik riskler, sanat eserleri sigortaları ile birleşme ve satın almalara ilişkin hizmetler, siber sigortalar gibi ürünler ile müşterilerimize risk danışmanlığı sağlayacağız. Bu alanda derin bir tecrübeye sahip olan Zeynep Cengiz'in şirketimizin yönetim kadrosuna katılması hedeflerimize ulaşma konusunda şirketimize yeni bir soluk getirecektir.

Türk sigorta ve reasürans sektörü düşük penetrasyon oranlarıyla hala büyük potansiyel barındırıyor. Ayrıca ülkemiz, kalifiye genç nüfusu ve komşu ülkelerin pazarlarına erişim gibi önemli avantajları nedeniyle yüksek bir büyüme potansiyeli vaat ediyor. Sigortacılık sektöründe bir 'merkez' olmayı hedefleyen Türkiye'nin birçok alanda önemli adımlar atılması lazım. Prim üretimi bakımından Türkiye'deki ilk üç brokerlik şirketinden biri konumunda yer alıyoruz. Bu doğrultuda ülkemizin gelişimi ve sektörümüzün dönüşümü için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz."

Yorumlar