Uganda Büyükelçisi: Türk mallarına güveniyoruz, ülkemize yatırım yapın

Uganda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Johnson Agara Olwa, ülkesinin ticari faaliyetlerini Eskişehir Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (EGSİAD) üyesi işadamlarına anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Uganda Büyükelçisi: Türk mallarına güveniyoruz, ülkemize yatırım yapın

Uganda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Johnson Agara Olwa, ülkesinin ticari faaliyetlerini Eskişehir Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (EGSİAD) üyesi işadamlarına anlattı. Eskişehirli işadamlarını ülkelerine ticaret yapmaya davet eden Büyükelçi, “Uganda siyasi ve ekonomik olarak istikrarlı. Yatırım için elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya hazırız. İlerleyen günlerde ülkemizde vergiler azalacak ve iş yapmak daha da kolay olacak. Sizi ülkemize bekliyoruz.” dedi.

Uganda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Johnson Agara Olwa ülkesinin ticari faaliyetlerini anlatmak üzere Eskişehir Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (EGSİAD) üyesi işadamlarıyla bir araya geldi. EGSİAD’da gerçekleştirilen toplantıya EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Türk, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üye işadamı katıldı.

Toplantıda konuşan EGSİAD Başkanı Türk, dernek olarak hedeflerinin üyelerinin tamamını yurtdışına açmak olduğunu söyledi. Bu tür toplantıların üyeleri açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Türk, Uganda Cumhuriyeti’nin Afrika’nın önemli ülkelerinden biri olduğunu vurguladı. Türk, “Uganda ile ülkemizin ticari faaliyetlerini geliştirerek Afrika ile olan bağımızı daha da güçlendirmek istiyoruz. Yakın zamanda EGSİAD olarak Uganda’ya bir gezi düzenlemeyi umuyoruz.” dedi.

Büyükelçi Olwa ise bu tarz ziyaretlerle iki ülke arasındaki kardeşliğin daha da güçlendiğini vurguladı. Uganda’nın Afrika’nın ortasında yer aldığını ve sebeple Afrika’nın her yerine kolayca erişim sağlanabildiğini kaydeden Büyükelçi Olwa, “Bu sebeple de ülkemizde ticari olarak birçok fırsat var.” diye belirtti.

Uganda hükümetinin özel teşebbüslere büyük destekleri olduğunu anlatan Büyükelçi Olwa, EGSİAD üyelerini ülkelerine yatırım yapmaya davet etti ve Ugandalıların Türk mallarına güvendiğini aktardı. “Uganda siyasi ve ekonomik olarak istikrarlı bir ülke." diyen Büyükelçi, şunları ekledi: “Ticaret yapmak isteyenlere elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya hazırız. İlerleyen günlerde ülkemizde vergiler azalacak ve iş yapmak daha da kolay olacak. Belki de 1 yıl boyunca hiç vergi alınmayacak. Bu nedenle Türkiye’den gelen kardeşlerimizin ülkemizde ticaret yapmalarının kolay olacağını düşünüyorum.” İstanbul’dan Uganda’ya her gün direkt uçuşların olduğunu da belirten Büyükelçi, “Türk kardeşlerimizi en kısa zamanda ülkemize bekliyoruz.” diye sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar