Ucuz bal reklamları, tüketiciyi kaliteli ve nitelikli bal bulmaya yöneltti

Manavgat Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Kocademir, televizyon kanallarında çıkan bal reklamlarının, bal alımında nitelikli ve kaliteli bal talebini artırdığını söyledi. Bal üreticileri, ucuz diyerek tüketicinin balda ağzının bozulmasıyla...

Google Haberlere Abone ol
Ucuz bal reklamları, tüketiciyi kaliteli ve nitelikli bal bulmaya yöneltti

Manavgat Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Kocademir, televizyon kanallarında çıkan bal reklamlarının, bal alımında nitelikli ve kaliteli bal talebini artırdığını söyledi. Bal üreticileri, ucuz diyerek tüketicinin balda ağzının bozulmasıyla kaliteli bal aramaya başlandığını belirtiyor.

Hasan Kocademir, bal satımının tamamen güven üzerine kurulu olduğunu kaydetti. 38 yıldır Toroslar'da 150 kovanla arı yetiştirmeye bağlı bal üretimi yaptığını belirten Kocademir, ürettiği balı bugüne kadar satmada hiç bir sıkıntı yaşamadığını ifade etti. Piyasada kilosu 5 ile 10 lira arasında satılan balın kaliteli ve nitelikli olmasını beklemenin hayalcilik olacağını belirten Kocademir, kendisinin Giden Gelmez Dağları'nda 38 yıldır organik bal üretiğini ve kilosunu 50 liradan sattığını kaydetti.

Reklamlardan etkilenerek bal alanların, aldığı balı yiyemedikleri gerekçesiyle kendisinden bal aldıklarını belirten Kocademir, "Bal işi tamamen güvene bağlı. Piyasadan 5 ile 10 liraya bal satın alan bir kişi, ilk önce bu bal nasıl bu fiyata satılır diye kendi kendine sorması gerekir. Birlik olarak Manavgat'ta bala katkı maddesi katılmasına müsaade etmiyoruz. Bal çok güçlü koruyucudur. İçine ne koyarsanız muhafaza eder. Bu sebeple birlik olarak arı yetiştiricilerine, balda ilaç kalıntısı olacak hiç bir işlem yapmamaları hususunda uyarı ve bilgilendirme yapıyoruz. Bal üretimi çok ciddi ve emek isteyen bir iş. Torosların bitki çeşitliliği organik bal üretimine çok uygun. Kaliteli ve nitelikli bal her haliyle kendisini gösterir. Ayrıca, bal, kana çok hızlı karıştığı için şifa kaynağıdır." dedi.

Manavgat Bal Üreticileri Birliği'nin 270 üyesi bulunuyor. Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre Manavgat'ta geçen yıl 155 ton bal üretimi yapıldığı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar