'Üç saniyede dünyada marka olduk'

Nazo İçecekleri Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kurt, 3 saniyelik “Var mı Nazo gibisi?” sloganlı toz içecek reklamıyla dünyada marka olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Üç saniyede dünyada marka olduk'

Nazo İçecekleri Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kurt, 3 saniyelik “Var mı Nazo gibisi?” sloganlı toz içecek reklamıyla dünyada marka olduklarını söyledi. Nazlı Gıda Kurulu Başkanı Kurt, İzmir’in Bergama ilçesinde markalaşma ve reklam hakkında bir konferans verdi.

Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) tarafından düzenlenen konferansta konuşan işadamı Kurt, şu anda ihracat yaptıkları ülke sayısının 30 olduğunu, bunda reklamla beraber TUSKON’un büyük katkısını gözardı etmemek gerektiğini söyledi. TUSKON’un özellikle Afrika ülkelerinde kendilerine sunduğu imkanların büyüklüğünden sözeden Nihat Kurt, bu sayede ticaret köprülerini genişlettiklerini belirtti. Büyük firma olunacaksa bunun kurumlaşmadan geçtiğinin altını çizerek, bu konuda TUSKON şemsiyesi altına girmek gerektiğini söyledi. Aile şirketlerinde yaşanan sıkıntılara da değinerek, çocuklara iş devretme konusunda güven problemi yaşandığını anlattı: "Pekiyi ne zaman bu şirketleri çocuklarımıza devredeceğiz? Ne zaman onlara güveneceğiz? Önce çocuklarımızı yanımıza alacağız ve zaman içinde onlara yetki vereceğiz. Aile şirketlerinde patron çocukları, önce belli bir yetki istiyor ancak daha sonra kavgalar başlıyor. Çocuklarımıza kesinlikle güvenmeliyiz. Çocuklarımıza şirketlerimizde basit görevler vererek hiçbir yere varamayız." Bergamalı işadamlarına yurtdışına açılmaları konusunda tavsiyelerde de bulunan Nazlı Gıda Kurulu Başkanı Kurt, bu konuda BASİAD’dan gerekli desteğin alınabileceğini söyledi.

Daha sonra BASİAD’da yeni üye olanlara rozetleri, Nihat Kurt ile birlikte Bergama Ticaret Odası eski Başkanı Melih Kahraman tarafından takıldı. Bu katılımlarla birlikte üye sayısı 150’ye yükseldi. Son olarak Kurt’a, AK Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper ve MHP Bergama Belediye başkan adayı Özkan Karadiken tarafından çiçek verildi. Toplantıya BASİAD Başkanı Halil Gider, Eğitim Danışmanı Nazmi Peker, Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Ovacık Madeni İşletme Müdürü Cemalettin Çetin, oda başkanları ve çok sayıda işadamı katıldı. CİHAN

Yorumlar