Üç aylık geliri 2,9 milyar lirayı buldu

Turkcell, grup gelirlerini 2014 ilk 3 ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 6 artırarak 2 milyar 855 milyon liraya çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Üç aylık geliri 2,9 milyar lirayı buldu

Turkcell, grup gelirlerini 2014 ilk 3 ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 6 artırarak 2 milyar 855 milyon liraya çıkardı. Bu durumda mobil internet gelirlerinin yüzde 26, iştiraklerinin yüzde 33 büyümesi rol oynadı.

Gelir artışı, ara bağlantı ücretlerinde gerilemenin etkisi dışarıda bırakıldığında yüzde 10 olacaktı.



Turkcell’in Türkiye’ye yaptığı yatırımlar da ikiye katlanarak 230 milyon lirayı buldu. Grup yatırımları da 340 milyon liraya dayandı.

Grup AVFÖK’ü yüzde 10 artışla 887 milyon lira oldu. AVFÖK marjı ise yüzde 31,1’e çıktı.

Mobil internete ilgi arttı. 711 bin Turkcell abonesi daha akıllı telefon kullanmaya başladı. Turkcell şebekesinde akıllı telefon kullanan abonelerin sayısı 10,3 milyona dayandı.

Fiber interneti 1,8 milyon haneye taşıyan Turkcell Superonline’ın ilk 3 ayda gelirleri yüzde 38 artarak 280 milyon lirayı buldu.


Grup net karı ise Ukrayna para biriminin ABD Doları karşısında değer yitirmesiyle 359 milyon lira oldu.

Turkcell Türkiye, inovatif ilk 3 ayda 93 bin faturalı abone aldı. Böylece faturalı abonelerin toplam abone oranı yüzde 40,5’i gördü. Turkcell’in Türkiye’de toplam abone sayısı 34,8 milyon oldu. Abone Başı Aylık Ortalama Kullanım (MOU) ise geçen senenin aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 6,6 büyüyerek aylık 254,6 dakikaya ulaştı.
Turkcell’in mobil internet gelirleri senelik olarak yüzde 26 oranında artarak 400 milyon lirayı buldu. Mobil internet gelirlerinin artmasında yüzde 32’ye varan akıllı telefon penetrasyonu etkili oldu. 2014’ün ilk üç ayında Turkcell şebekesinde 711 bin abone daha akıllı telefon kullanmaya başladı. Böylece Turkcell şebekesinde akıllı telefon kullanan abonelerin sayısı 10,3 milyonu gördü.



Gelirleri ilk 3 ayda 2013’ün aynı dönemine oranla yüzde 38 büyüyerek 280 milyon liraya dayanan Turkcell Superonline, AVFÖK’ü yüzde 34 arttırdı. İlk 3 ayda 44 bin yeni abone alan şirketin fiber interneti ulaştırdığı hane sayısı 1,8 milyon oldu.

UKRAYNA’DA ABONE ALIMINA DEVAM

Siyasi bunalımlarla anılan Ukrayna’da Life’ın abone alımı devam ediyor. İlk 3 ayda 122 bin abone alan şirketin abone sayısı 9,3 milyon oldu. Devalüasyon etkisiyle şirketin gelirleri bir dolar olarak aynı kalırken (99 milyon dolar), yerel para birimi ile değerlendirildiğinde yüzde 13,5 oranında büyüme kaydetti.



Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv; “İnovasyon ve operasyonel mükemmeliyet odağımız ve müşterilerimize değer yaratarak büyümeye devam ediyoruz. Mobil interneti yayma gayretlerimiz de devam ediyor. Buna bağlı olarak Turkcell şebekesinde kullanılan akıllı cihaz sayısı ilk 3 ayda 10 milyonu aşmış oldu. “ dedi.

20 senede önemli merhale aldıklarını dile getiren Ciliv, şöyle devam etti:

“Türkiye’yi 43,2 Mbps mobil genişbant ve 1.000 Mbps fiber genişbant hızları ile tanıştırarak bilgiye her an her yerden erişim kolaylığı sunduk ve dünyanın sayılı örnekleri arasında yerimizi aldık. Altyapımıza yaptığımız 23 milyar lira yatırım, inovatif servisler ve sosyal sorumluluk projeleriyle ekonomiye ve müşterilerimize bugüne kadar daha fazla değer yarattık. Bu planla Türkiye’yi ve faaliyet yürüttüğümüz diğer bölgeleri ileri taşıyacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Daima bizimle birlikte olan müşterilerimize, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza, yönetim kurulumuza ve hissedarlarımıza teşekkür ederiz.”
CİHAN

Yorumlar