TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan:

- "Fındık üreticimiz ürününü hak ettiği rakamlardan satmak için piyasanın en iyi şekilde takibini yapıyor" - "Kafalarındaki fiyatları yakaladığı takdirde fındığını pazara indirebilirler"

Google Haberlere Abone ol
TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan:

ORDU (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fındık üreticisinin, ürününü hak ettiği rakamlardan satmak için piyasanın en iyi şekilde takibini yaptığını söyledi.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık fiyatının, sezon başında 10 ile 12 lira seviyelerinde olduğunu belirtti.

Fiyatlarda, aralık ayı itibarıyla düşüş yaşandığını ifade eden Soydan, "Bu düşüşle birlikte üreticilerimiz elinde bulundurdukları fındığı şu an serbest piyasada 10 lira seviyelerindeyken bile elinden çıkarmıyorlar. Üreticilerimiz, bu yıla kadar olmayan direnci, ilgiyi ve sabrı göstermiştir. Bu sezon bilinçli bir davranış içerisinde bulundular. Üreticimiz ürününü hak ettiği rakamlardan satmak için piyasanın en iyi şekilde takibini yapıyor." dedi.

Fındık üreticisinin, emeğinin karşılığını almak için ürününü elinde beklettiğini vurgulayan Soydan, "Üretici hak ettiği rakamları kendine göre yakaladığı takdirde fındığını değerlendirecek diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Soydan, fındık üreticilerin elinde bulundurdukları ürünü pazara indirmede en uygun zamanı takip etmesi gerektiğini belirterek, "Üreticilerimiz piyasayı takip etsinler. Kafalarındaki fiyatları yakaladığı takdirde fındığını pazara indirebilirler. Çünkü yeni sezon da yaklaşıyor. Yeni sezon da artık üreticiler fındık fiyatlarının nasıl oluşacağı ile ilgili bu rakamların üstünde bir fiyat oluşmasını bekliyorlar. Bu durum üreticilerin de en doğal hakkı." diye konuştu.

Fındık rekolte tespit çalışmalarının, yıllardır farklı farklı kurumlar tarafından yapıldığını aktaran Soydan, "Alınan kararlar doğrultusunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde oluşturmuş olduğu bir komisyon üyeleriyle beraber büyük ihtimalle temmuz ayının başlarında rekolte açıklanacaktır. Rekolte de fındık sezonunun fiyatların başlamasında en azından Türkiye'deki fındık miktarının ne kadar olduğuyla ilgili önemli bir çalışma." ifadelerini kullandı.

Yorumlar