TZOB, Soma için kampanya başlattı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Soma için yurt çapındaki 764 ziraat odasıyla yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi. Bayraktar, “Kuraklık, don, dolu gibi afetler yüzünden büyük bir sıkıntı...

Google Haberlere Abone ol
TZOB, Soma için kampanya başlattı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Soma için yurt çapındaki 764 ziraat odasıyla yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi. Bayraktar, “Kuraklık, don, dolu gibi afetler yüzünden büyük bir sıkıntı yaşayan çiftçimiz, buna rağmen Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine el uzatacak.” dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada Soma’daki maden kazasının büyük bir felaket olduğunu, son rakamlara göre 299 maden işçisinin hayatını kaybettiğini, yetkililerin bu rakamın en fazla 302’ye kadar ulaşabileceğini açıkladığını belirtti. Bu kadar büyük can kaybı sonucu yüzlerce gözü yaşlı eş, anne, baba, kardeş ve yetim çocuk kaldığını, çocuklar ve eşlere artık Türk milletinin kol kanat germesi gerektiğini bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

“Hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Ülkemizin başı sağolsun. Bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını temenni ediyoruz. Sadece acıyı paylaşmakla da kalmıyoruz. Ekmeğimizi de paylaşmak istiyoruz. Bu sene çiftçimiz kuraklık, don, dolu gibi afetler yüzünden büyük bir sıkıntı içinde. Buna rağmen, Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine el uzatacağız. Kampanyamız, yurt çapındaki 764 Ziraat Odamızın katılımıyla sürdürülecek.”

CİHAN

Yorumlar