TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Bu sene çiftçinin yaşamadığı afet kalmadı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türk çiftçisinin bu sene yaşamadığı afetin kalmadığını belirterek,"Allah'tan gelene yapacak bir şey yok. Ancak birtakım tedbirleri almak zorundayız. Çiftçimizin bu sıkıntılı...

Google Haberlere Abone ol
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Bu sene çiftçinin yaşamadığı afet kalmadı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türk çiftçisinin bu sene yaşamadığı afetin kalmadığını belirterek,"Allah'tan gelene yapacak bir şey yok. Ancak birtakım tedbirleri almak zorundayız. Çiftçimizin bu sıkıntılı halini paylaşmalı ve gidermeliyiz." dedi.

TZOB Genel başkanı Bayraktar Niğdeli çiftçilerin geçim kaynağı olan elma bahçelerini ziyaret etti ve Bor ilçesinde ziraat odasına ait binayı hizmete açtı.

Açılışa; CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, il ve ilçe ziraat odası başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçilerden gelen kaynakları çiftçiye hizmet olarak vermeye gayret ettiklerini ifade ederek,"Türkiye genelinde yaklaşık 800 yakın odalarımız var. Odalarımızın yüzde 75'i kendi hizmet binalarına kavuştu. 5 buçuk milyon üyesi ile Ziraat odası Türkiye'de en büyük bir birliktir. Odalara gelen para çiftçimizin alın teridir. Eğer bu parayı çiftçimize hizmet olarak değerlendiremezsek beni de oda başkanları mı da, çiftçimizden gelen bu para yakar. Bu sene mart ayından itibaren çiftçimiz her türlü afeti gördü. Mayıs ayı yağışlarını beklerken çiftçimiz dolu ve sel felaketiyle karşılaştı. Türk çiftçisinin bu sene yaşamadığı afet yok. Allah'tan gelene yapacak bir şey yok. Ancak birtakım tedbirleri almak zorundayız. Çiftçimizin bu sıkıntılı halini paylaşmalı ve gidermeliyiz. Niğde'de elma bahçelerini gezdim, bütün meyveleri don vurmuş. Niğde elma üretiminde Isparta, Karaman illerinden sonra geliyor. Niğde elma bahçelerinde gördüğüm bir eksikliği söylemek istiyorum. Ağaçlar çok yaşlı. Ağaçları gençleştirmez ve üretimi çeşitlendiremezsek Niğde elma üretiminde zirveye çıkamaz. Bu hizmet binası yapımında emeği geçen çiftçilerimize, ilçe ziraat odası başkanıma, ilçe belediye başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum." dedi.

Açılışta Bor Ziraat Odası Başkanlığı tarafından TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a plaket ve deri seccade hediye edildi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Bor Ziraat Odası Başkanlığı'nın hizmet binasını yapılan dua ve kesilen kurbanla birlikte kurdeleyi keserek açılışını yaptı. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar açılışını yaptığı hizmet binasını gezdikten sonra ilçeden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar