TUSKON’dan ‘istifa’ iddialarına yalanlama

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’ndan (TUSKON) medyada yer alan ‘17 Aralık İstifaları’ başlıklı habere yalanlama geldi.Konfederasyondan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Söz konusu haber, kamuoyunda havuz medyası olarak...

Google Haberlere Abone ol
TUSKON’dan ‘istifa’ iddialarına yalanlama

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’ndan (TUSKON) medyada yer alan ‘17 Aralık İstifaları’ başlıklı habere yalanlama geldi.

Konfederasyondan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Söz konusu haber, kamuoyunda havuz medyası olarak tanımlanan basılı yayın kuruluşlarında son dönemlerde ortaya çıkan ve itibarımıza zarar verebilme ümidiyle yapılan iftira kampanyasının bir devamı niteliğindedir.” denildi.

Açıklamada ayrıca “Öncelikle TUSKON herhangi bir kamu gücüne dayanmayan ve herhangi bir kamu gücünden destek ya da medet ummayan tam anlamıyla bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur. Konfederasyonumuz, üyelerine başta Afrika, Latin Amerika, Asya ve Balkanlar olmak üzere farklı pazarla açılmalarına destek olmak yoluyla işlerini geliştirmeye yardımcı amacıyla faaliyet gösteren iş dünyamızın saygın kuruluşlarından birisi konumundadır. Geçmişte olduğu gibi bugün de TUSKON’a üye federasyonların çatısı altında bulunan derneklerimizin üyeliğinden ayrılanlar olduğu gibi yeni üye olanlarda bulunmaktadır. Üye giriş çıkışları tüm sivil toplum kuruluşlarında görülen olağan bir durumdur. “ ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Yeni Şafak’ın haberinde yer alan iddialarına tek tek şu cevaplar verildi:

- 2014 yılı başından bu yana Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD)derneğimizden 133 üye ayrılmış, aynı dönemde derneğimize 83 yeni üye kayıt yaptırmıştır. Bugün itibariyle BUGİAD derneğimizin üye sayısı 1013’tür. Dernek yetkilileri üye sayısında yaşanan değişikliklerin olağan bir durum olduğunu ifade ettiler.

- Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD)’ne ilişkin haber içerisinde verilen bilgiler yanlış ve taraflı yorumlara dayanmaktadır. 2014 yılı başından beri ayrılan 9 üyenin sadece 5 tanesi 17 Aralık Yolsuzluk Süreci’ne ilişkin olarak istifa etmiştir. Ayrılan 4 üyenin ise süreç ile alakası yoktur. Aynı sürede derneğimize 13 yeni üye kayıt yaptırmış ve üye sayısı 210’a çıkmıştır. Haberde adı geçen Bahar Ticaret sahibi Mehmet Üzümcü halen derneğimizin üyesidir ve yakın zamanda Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmiştir. Bugüne kadar Mehmet Üzümcü’den derneğimize ulaşan herhangi bir istifa dilekçesi bulunmamaktadır. Haberde adı geçen diğer Rizeli işadamı İbrahim Aslıyürek ise derneğimizin üyesi değildir ve derneğimizle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

- Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD)’den 2014 yılında 7 üye ayrılmış ve aynı dönemde 30 yeni üye kayıt yaptırmıştır. Bugün itibariyle derneğimizin üye sayısı 813’e yükselmiştir.

- Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği(KASİAD)’nden 2014 yılında 23 üye ayrılmış ve 11 yeni üye derneğimize kayıt yaptırmıştır. Bugün itibariyle derneğimizin üye sayısı 412’dir. Ayrılan 23 üyeden sadece iki tanesi 17 Aralık Yolsuzluk sürecine ilişkin olarak istifa ederken, diğerleri dernek faaliyetlerine katılamama ve ekonomik güçlükler nedeniyle ayrıldıklarını beyan etmişlerdir. “

TUSKON, haberde adı geçen derneklerin gazete aleyhine hukuki süreçleri başlatacağını belirtti. İlave olarak siyasi atmosfere bakmaksızın hak ve hakikatin yanında olacağını, müteşebbislerin yeni ülkelere açılımını teşvik edeceğini vurguladı.

CİHAN

Yorumlar