TUSKON’dan başarılı Rus ekonomi gazetecilerine ödül

Rusya ve Türkiye arasında ticaret köprüleri kurmaya devam eden TUSKON, başarılı Rus ekonomi gazetecileri ödüllendirdi.

Google Haberlere Abone ol
TUSKON’dan başarılı Rus ekonomi gazetecilerine ödül

Rusya ve Türkiye arasında ticaret köprüleri kurmaya devam eden TUSKON, başarılı Rus ekonomi gazetecileri ödüllendirdi.

Moskova Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen Rusya Ekonomi Medyası Forumu’nda yaklaşık 20 gazeteciye başarılı çalışmalarından dolayı ödül verildi. Rusya Ticaret ve Sanayi Odası (TPP RF) ve Rusya Gazeteciler Birliği tarafından düzenlenen foruma Rus parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkan Birinci Yardımcısı Aleksandr Torşin, TPP RF Başkanı Sergey Katırin, Gazeteciler Birliği Sekreteri Rafael Hüseyinov, TUSKON Rusya Temsilcisi Ali Tırnava ve diğer yetkililer katıldı.

Törende Rus gazeteciler ödüllerini Torşin, Katırin, Hüseyinov ve Tırnava’nın elinden aldı. Törende kısa konuşma yapan Tırnava, “Gazetecilere ödül vermekten TUSKON olarak büyük onur duyuyoruz. Ödül olarak başarılı gazetecileri Türkiye’ye iş gezisine göndereceğiz. Dostlarımız orada Türk meslektaşları ve iş dünyasını yakından tanıma fırsatı bulacak.” diyerek gazetecileri kutladı.

Daha sonra TUSKON Rusya Temsilcisi, Dzerjinskie Vedomosti gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İvan Usov, Bines-Tsentr Starıy Oskol-Gubkin-Belgorod gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Alla Çerkaşina, Rusya’nın önde gelen haber ajanslarından İnterfaks ekonomi muhabiri İrina Mandrıkina ve Baltiyski Gorizont Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Darya Yelagina’ya ödüllerini sudu.

100 MİLYAR DOLARLIK HEDEF İÇİN HEPİMİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYALIM

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Tırnava, “TPP RF partnerimiz ve bu bağlamda foruma ikinci kez katılıyoruz. Bu yıl da partner olarak Rusya’nın en başarılı ekonomi gazetecilerini ödüllendirdik. 3 günlük Türkiye, İstanbul gezisi hediye ediyoruz. Gazeteciler Türkiye ekonomisini yakından tanıyacak ayrıca Türk firmaları, sanayicileri ve ekonomi gazeteci meslektaşlarıyla bir araya gelerek, iki ülke arasında köprüler oluşturacaklardır.” dedi.

TPP RF Başkanı Katırin ve 5 Rus bölgenin ticaret ve sanayi odası başkanını Mart ayında Türkiye’de ağırladıklarını ifade eden Tırnava, “Türkiye’de onların katılımıyla büyük bir forum organize ettik. Ayrıca Astrahan bölgesinden 30 yetkili, Moskova’nın Dmitrov kentinden iş dünyası temsilcilerini Türkiye’de ağırladık. Biz bu çalışmaları şunun için yapıyoruz. İkili ekonomik ilişkileri çok önemsiyoruz. 2020 yılına kadar 100 milyar dolarlık hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Ama sözün ötesine geçmek ve herkesin elini taşın altına koyması lazım.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar