TUSKON, önemli haber ajanslarının gözde haber kaynağı oldu

TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay, dünyadaki önemli haber ajanslarının sürekli TUSKON’u arayıp görüş aldıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
TUSKON, önemli haber ajanslarının gözde haber kaynağı oldu

TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay, dünyadaki önemli haber ajanslarının sürekli TUSKON’u arayıp görüş aldıklarını açıkladı. Günay, “10 milyon dolar bütçe ayırsanız bu ajanslarda bu kadar yer alamazdınız. Tanınmadığınız yerlere de daha iyi tanınmamıza vesile oldu. İşin pozitif yanı bu oldu.” diye konuştu.

Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED)’nun düzenlediği ‘Son Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisi’ konulu konferansa katılan TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay, burada bir konuşma yaptı.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARINI YAPTIRMAYACAKLARMIŞ, MİLLET BUNA PİRİM VERMEZ

Siyasetçilerin gittikleri yurt dışı gezilerinde bazen tercüman bulamadıklarını ve o ülkedeki Türk okullarında vazifeli insanların siyasilere gönüllü tercümanlık yaptıklarını aktaran Günay, “Ama bugün bakıyoruz, Türkçe Olimpiyatları'nı yaptırmayacaklarını söylüyorlar. Bu toplum buna pirim vermez. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kendi emeğiyle oluşturduğu dünyadaki birçok milletin de sahip çıktığı müesseseler. Biz yaptığımız işin doğruluğuna inanıyoruz.” dedi.

Mustafa Günay, dünyadaki bazı devlet adamlarının adının yolsuzluğa karışır karışmaz istifa ettiğini şu örneklerle aktardı: “Latin Amerika ülkesinde gelişen bir örneği vermek istiyorum. Orada bir bakan kendi evinde çalıştırdığı bir hizmetçiyi devlet kurumu üzerinden sigortalatmış. Nedir bu rakam? En fazla bin lira. Bu fark edilince senatörler toplanıyor, 'bakan soruşturulamaz' diyor. Halk ne yapıyor? Bu 13 senatörün ve yakınlarının resimlerini kafelere, parklara, her yere asıyorlar, 'bunlar hırsız, hırsızları destekliyor' diye. Bunların yakınları otobüse mi girecek, şoför girdirmiyor. Kafeye mi geçecek, kafenin sahibi almıyor. Sonuçta o 13 senatör istifa ediyor, bakan da istifa ediyor. Bir başka örnek: İngiltere'de bir bakan bey uçtuğu millerle, ücretsiz bilet alıyor. Bu fark ediliyor, basında yer alıyor. Bakan 'ben doğru bir davranış yapmadım' deyip istifa ediyor. İnşallah Türkiye’nin de böyle günleri gelecek. Dünyada böyle oluyor bu işler.”

ALNIMIZ AK DOĞRULARI SAVUNACAĞIZ

TUSKON olarak hiçbir siyasetçiden beklentiye girmediklerini belirten Mustafa Günay, “Siyasilerle ilişkilerimiz oldu ama bir tanesi de çıkıp şahsi olarak şunu yaptınız, şu şirkete bunu yaptınız, şu ihaleden bunu istediniz diyemezler. Çünkü biz bu işlere girmedik. Üyeleri toplayalım 'şurada gelişen şu şeyden şöyle faydalanalım' diye bir şeye girmedik. O yüzden yüzümüz ak doğruları savunacağız.” ifadelerini kullandı.

İNSANLARI SOKAĞA DÖKMEK İSTİYORLAR

Üslupsuzluğun kabul edilebilir olmadığını ifade eden Günay, “Biz sokağa çıkmayacağız, en ummadığımız insanlar bile itidal çağrısı yapıyorlar. Çünkü aklın yolu bir. Sokağa çıkmak memlekete zarar veriyor. İstenen sokağa çıkmak ama biz demokratik haklarımızı kullanacağız. Bu günlerde daha çok dua etmemiz gerekiyor. 28 Şubat sürecinde de çok ciddi baskılar gördük ama bu kadar hakarete iftiraya maruz kalmadık. 40 küsur yıldır Hizmet Hareketi'nin yanlış olduğunu yazan çizen yazarlar var, bunlar Hocaefendi'ye mektup yazıyor, 'biz sizi bu kadar zamandır tenkit ediyoruz ama bu dili kullanmadık, utanıyoruz bu dilden' diyorlar. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Hiç kimse yapılan işleri takdir etmek zorunda değil, ama kimse hakaret edemez. Biz hangi ülkeye ne ihraç edebiliriz diye bu salonda oturup konuşmamız gerekirken, kimi nasıl itidal çağrısı yapacağımızı konuşuyoruz. Bize bu vakti kaybettirenler gün gelince hesabını verecektir.” şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar