TUSKON köprü oldu, Rus ve Türk iş dünyası buluştu

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON), Moskovalı ve İstanbullu iş adamalarını İstanbul’da bir araya getirdi.

Google Haberlere Abone ol
TUSKON köprü oldu, Rus ve Türk iş dünyası buluştu

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON), Moskovalı ve İstanbullu iş adamalarını İstanbul’da bir araya getirdi. Her iki ülke iş adamaları ve iş kadınları doğrudan yatırım yapmak için ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

TUSKON’un organizasyonunda, İstanbul Sanayici ve İş Adamları Derneği’nde (İSİAD) Moskova Bölgesi’nin Dmitrov şehri İstanbullu işadamlarına tanıtıldı. Tanıtımdan soran Rusya’dan gelen yaklaşık 15 kişilik heyet İstanbullu iş adamları ve iş kadınları ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Tanıtım programına TUSKON Rusya Temsilci Ali Tırnava, Moskova Bölgesi Taldom Ticaret Odası Genel Müdürü Svetlana Kursova, Moskova Bölgesi Dmitrov Ticaret Odası Temsilcisi Marina Zabolotskaya ve İstanbul Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Ali Kemal Tarlak ve iş adamları ve iş kadınları katıldı.

Açılış konuşması yapan İstanbul Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Ali Kemal Tarlak görüşmelerin sürekli olmasını temenni etti. Tarlak, “Bu kadar kilometre geldikten sonra umduğunuzu ve bizim imkanlarımızı birlikte değerlendiriyoruz. Gelecekte ticari ilişkilerimize çok olumlu yansımaları olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Dmitrov şehrini tanıtan Moskova Bölgesi Dmitrov Ticaret Odası Temsilcisi Marina Zabolotskaya, “Bizim bölgemizden bazı iş adamları Türkiye ile ticaret yapıyor. Ancak biz ilk defa bir heyetle bu çapta bir görüşmeye katılıyoruz. Organizasyonlarından dolayı TUSKON’a teşekkür etmek istiyorum.”dedi.

“İHTİYACA BİNAEN İŞ ADAMALARINI BULUŞTURUYORUZ”

Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Kemal Tarlak geçen haftalarda Rusya’nın beş farklı bölgesini ağırladıklarını söyledi. Tarlak, “Rusya’nın Moskova ve St.Petersburg’dan ibaret olmadığını biliyoruz. Onları burada ağırlıyoruz, bizim iş adamlarının Moskova ve diğer bölgeleriyle ticari anlaşmalar yapabilmeleri için hazırlıklar ve bağlantılar yapıyoruz.” şeklinde konuştu. Tarlak, “Oradaki ihtiyaca binaen gelen iş adamlarını burada onların isteklerini karşılayacak iş adamlarını karşılıklı masalarda bir araya getirip bir nokta buluşabilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Burada ciddi ortaklıklar ve iş yapanlar çıkıyor.” dedi.

DMİTROV’A KARDEŞ ŞEHİR ARANIYOR

Moskova Bölgesi Dmitrov Ticaret Odası Temsilcisi Zabolotskaya, Türk iş adamlarıyla güçlü ortaklıklar kurmayı hedeflediklerini söyledi. Zabolotskaya, “Türk şirketlerin bölgemize yatırım yapmasını bekliyoruz. Daha önce belirttiğim gibi belki Türkiye’nin bir şehri ile Dmitrov şehrimiz kardeş şehir olur.” şeklinde konuştu.

Tekstil ürünleri üretici Natalya Danilkina, farklı iş olanaklarını değerlendirmek için geldiklerini söyledi. Danilkina, “Özellikle farklı kumaş ve kaliteli kumaşla ilgileniyorum. Birkaç görüşme yaptık, bazı örnekler hoşuma gitti. Görüşmelerimiz devam edecek ve umarım çalışmayla başlayacağız.” dedi. Danilkina, “Sadece bu iş değil belki daha farklı alanlarda iş yapabileceğimiz teklifleri bekliyorum. Yeniliklere açığım belki de ürünümüzü ve kalitesini değiştiririz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar