TUSKON heyeti Etiyopya’da

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) heyeti, Etiyopya-Türkiye Ticaret ve Yatırım Toplantısı'na katılmak üzere bu sabah başkent Addis Ababa’ya geldi.TUSKON Başkanı Rızanur Meral başkanlığındaki heyete, Etiyopya’nın...

Google Haberlere Abone ol
TUSKON heyeti Etiyopya’da

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) heyeti, Etiyopya-Türkiye Ticaret ve Yatırım Toplantısı'na katılmak üzere bu sabah başkent Addis Ababa’ya geldi.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral başkanlığındaki heyete, Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Ayolev Gobozia eşlik etti. Addis Ababa Havaalanı’nın VİP salonunda ağırlanan heyete, Etiyopyalı yetkilikler, yakın ilgi gösterdi.

TUSKON heyeti, ziyaretinin ilk gününde başbakanlık binasında yapılacak toplantıya katılacak. Çok sayıda işadamının yer aldığı heyete burada ‘Etiyopya Ticaret ve Yatırım Fırsatları’ temalı bir sunum yapılacak.

Daha sonra ise Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn’in de iştirak edeceği ‘Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumu’ düzenlenecek. Burada yapılacak konuşmaların ardından ikili görüşmeler gerçekleştirilecek. Ziyaretin ilk gününün akşamında ise Etiyopya ve Türk işadamlarının onuruna ülkenin önde gelen otellerinden Elilly İnternational’da gala yemeği verilecek

TUSKON heyeti, yarın ise merkezi Addis Ababa’da bulunan Afrika Birliği’ne gidecek. Burada Afrikalı ilgililer tarafından ‘Afrika’daki iş fırsatları’ konulu bir bilgilendirme sunumu yapılacak.

Türk işadamları, ziyaretin ikinci gününde ise bu yıl ‘Birleşen Gönüller’ sloganıyla 12.’si düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları’nın Addis Ababa’daki açılış törenine katılacak. Heyet şehir turunun ardından aynı gün akşam geç saatlerde Türkiye’ye dönecek.

CİHAN

Yorumlar