'TUSKON bünyesinde yapılan ülke gezileri meyvelerini veriyor'

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Kasım Fincan, yurt dışına yaptıkları gezilerin meyvelerini verdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'TUSKON bünyesinde yapılan ülke gezileri meyvelerini veriyor'

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Kasım Fincan, yurt dışına yaptıkları gezilerin meyvelerini verdiğini söyledi. Fincan, TUSKON bünyesinde Kırgızistan’a yapılan gezide, Güney Meta Dış Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin 20 milyon dolarlık bir yatırıma girdiğini kaydetti.

Kasım Fincan, TUSKON’a bağlı Dörtyol Girişimci İşadamları Derneği (DÖGİAD) üyesi Güney Meta Dış Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Başkanı Nuri Günal’ın, Kırgızistan’da Maya Şirketi ile anlaşma imzalamasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Yapılan gezilerin boş olmadığını, ticari doğrultularda gerçekleştiğini bir kez daha gördüklerinin altını çizen Fincan, “Nuri Günal Bey’i yaptığı iş anlaşmasından dolayı tebrik ederim. Aynı zamanda gerçekleştireceği ikinci iş anlaşmasında üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Yakın zamana kadar çok aktif makine parçalarını bile ithal ederken, bugün demir çelik fabrikasını anahtar teslimi edecek noktaya geldik. Bu da ülkemizin geldiği noktayı gösteriyor.” dedi.

DÖGİAD üyesi iş adamı Nuri Günal ise TUSKON aracılığıyla çıktıkları Orta Asya gezisi sayesinde bu anlaşmaya imza attıklarını dile getirdi. Ana hedeflerinin, Orta Asya’ya açılmak olduğunu belirten Günal, “Şu anda Kırgızistan ile bir kontrat imzaladık. Projenin toplam maliyeti 20 milyon dolar. Biz de bu projede, Kırgız şirketle 6 milyon dolarlık anlaşma imzaladık. Biz bu projenin mekanizasyon, imalat ve montaj kısımlarını üstlendik. İmalatını Türkiye’de yapacağız. Montajını Kırgızistan’da yapacağız.” diye konuştu.

İkinci bir yatırım anlaşmasını da Kırgızistan’da imzalamak üzere olduklarına değinen iş adamı Günal, yurt dışına yapılan iş gezilerinin önemine dikkat çekti. Günal, şöyle dedi: “Biz bu proje ile beraber bütün Asya bölgelerine yayılmayı düşünüyoruz. Orta Asya devletlerinde bu tür yatırımların ihtiyaç olduğunu gördük ve bu açığı kapatmak istiyoruz. İkinci bir yatırım anlaşmasını da Kırgızistan’da imzalamak üzereyiz. Orta Asya ülkeleri arasında önceliğimiz ilk etapta Kırgızistan.”
CİHAN

Yorumlar