TUSKON, Anadolu kaplanları ile Senegal arslanlarını bir araya geldi

Anadolu kaplanları ve Senegal arslanları, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile Anadolu Sanayici İşadamları Federasyonu (ANSİFED) tarafından düzenlenen '6.

Google Haberlere Abone ol
TUSKON, Anadolu kaplanları ile Senegal arslanlarını bir araya geldi

Anadolu kaplanları ve Senegal arslanları, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile Anadolu Sanayici İşadamları Federasyonu (ANSİFED) tarafından düzenlenen '6. Senegal Türkiye Ticaret Forumu'nda bir araya geldi. Forum, Senegal Ticaret Odası'nın başkent Dakar’daki binasında düzenleniyor.

Foruma Şakalak Tarım Makinaları, Yağmur Mobilya ve Süvari'nin yanı sıra hazır giyim ile enerji sektöründe faaliyet gösteren 30'u aşkın Türk şirketi katıldı. Forumda Senegal'deki yatırım imkânlarını yerinde incelemeyi, karşılıklı işbirliği ile Ticaret hacminin artırılmasını amaçlayan yatırımcılar bir araya geldi.
Açılışını Senegal Ticaret Bakanını temsilen Özel Kalem Müdürü Augustin Faye’ın yaptığı foruma Dakar Sanayi, Tarım ve Ticaret Odası Başkanı Lamine Niang, Senegal Türkiye Büyükelçisi Zeynep Sibel Algan ve TUSKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı yansıra ANSİFED başkanlığını yapan Ahmet Coşkun’un konuşmaları sonrası ikili iş görüşmelerine geçildi.

Türkiye Senegal Büyükelçisi Zeynep Sibel Algan, Senegal ile Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerin ekonomiye de yansıyacağını söyledi.

Birçok ikili iş görüşmesinin yapıldığı etkinlikte ülkenin önde gelen iş adamları ve iş kadınlarının katılımı beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Forumda yatırım alanlarını anlatan Senegalli yetkililer, Türk şirketleri Senegal pazarına yönelmeye davet etti.

TUSKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ANSİFED başkanı Ahmet Coşkun, Senegal ile önemli ortaklıkların yapılacağını söyledi.



Kaolack Eyaleti Sanayi ve Tarım odası başkanı El Hadji Abdoulaye Thıam da bir çok Senegalli'nin Türkiye ile ticaret yaptığını ve Türkiye gidip geldiğini ancak Türk yatırımlarının istenilen seviyede olmadığını dile getidi.

Senegal Türkiye Büyükelçisi Zeynep Sibel Algan, yatırımcılar onuruna büyükelçilik rezidansında akşam kokteyl verdi.

Senegal’de FKS un fabrikası, Nurlu Göz Hastanesi, THY ve oto yedek parça işi yapan birçok Türk yatırımcı bulunuyor. Bank İslamic de Senegal’in yüzde kırk hissesini alan Bank Asya, bölgenin en büyük Türk yatırımcısı konumunda. Yatırımların ciddi kazançlar getirdiği başkent Dakar’a, İstanbul’dan haftanın dört günü karşılıklı direk uçuşlar yapılıyor.

İkili iş görüşmelerinde işadamlarının tercümanlığını Senegal'de faaliyet gösteren Yavuz Selim Koleji öğrencileri yaptı. CİHAN

Yorumlar