TÜSİAD ve TÜRKONFED Şırnak'ta toplandı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türk Girişimci ve İş Dünyası Konfederasyonu’na (TÜRKONFED) üye 12 kişilik bir heyet, Şırnak’ta Yatırımcı Danışma Konseyi İstişare Toplantısı’na katıldı.

Google Haberlere Abone ol
TÜSİAD ve TÜRKONFED Şırnak'ta toplandı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türk Girişimci ve İş Dünyası Konfederasyonu’na (TÜRKONFED) üye 12 kişilik bir heyet, Şırnak’ta Yatırımcı Danışma Konseyi İstişare Toplantısı’na katıldı.

Mardin ve Cizre’deki ziyaretlerin ardından şehre gelen iş adamları, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlen toplantıda, TÜSİAD ve TÜRKONFED tarafından hazırlanan 'Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi’ni (BORGİP)' Şırnaklı iş adamlarına ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine tanıttı.

Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş, yaptığı konuşmada, bir yıldan bu yana süren çözüm süreci sayesinde önlerini daha iyi gördüklerini ifade ederek, “İlimiz 30 yıldan beri maalesef olumsuzluklarla ciddi bir üretim ve gelişme kat edemedi. Ama inanın son bir yıldır yeşili daha yeşil, güneşi daha berrak görüyoruz. Son bir yıldır bir genç kardeşimizin öldürülmediği, operasyonların yapılmadığı bir bölgede olmanın artık heyecanı, mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu ise iş adamlarının bölgeye yatırım yapması gerektiğini kaydetti. Kadooğlu, şöyle dedi: “30 yıldan beri ülkemizi kana bulayan, bölgemizi sıkıntılar içerisinde bıraktıran, çocuklarımızın eğitimsiz, sanayimizle ilgilenemediğimiz bir 35 yılık geçmişi geride bıraktık. Son bir yıldan beri hükümetle başlatılan barış sürecinin, bizler de iş adamı olarak, sanayiciler olarak iktisadi ayağını oluşturacağız diye TÜSİAD böyle bir misyon üstlendi. TÜSİAD’ın bir raporu vardı, yüzde 7 civarında. Büyüme imkanı olan ve genç nüfusun olduğu bir bölgeden bahsediyoruz. İş adamlarımız Afrika’da, Rusya’da yatırım yapıyor. Somali'de yatırım yapan insanlar var. Ülkemizin bir parçası olan Güneydoğu'da niye yatırım yapmasınlar. Barış sürecinin sonlanmaya doğru gittiğine inanıyorum. Allah’ın izni ile ve sizlerin de destekleri bu süreci başarı ile tamlayacağız. Bu iş olacak. Barışın olması için temeller atacağız. Uğraşlar vereceğiz.”

TÜSİAD ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu ve YDK Üyesi Şükrü Ünlütürk de iş adamlarına yönelik bölgede iki büyük sehayat gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çözüm sürecinde TÜSİAD, TÜKONFED ile birlikte yönetim kurullarının tam desteği ve isteği ile çözüm sürecine olan desteğini ve inancını ve bunun ekonomik bacağının sürecin kalıcı hale gelmesinde ilerlemesinde ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için iki tane büyük seyahat yaptık. Tanınmış iş adamlarını bölgeye getirerek, tanıtma fırsatı bulduk. Ondan sonra çok hızlı bir şekilde iş ilişkileri ve görüşmeler başladı. Bununla yetinmeyip, bu işin sürekli olarak takip edilmesi için yatırımcı danışma konseyi oluşturduk. Doğu ve Güneydoğu Yatırımcı Danışma Konseyi, hem TÜRKONFED’den hem TÜSİAD’daki yönetim kurulundan ayrıca bölgedeki DİCLESİFED ve görevli arkadaşlarla toplanarak, bu bölgedeki yatırım fırsatlarını anlatmak, tanıtmak ve bu yatırım önündeki engelleri aşabilmek için yardımcı olmak amacıyla bu konseyi kurduk. Burada gördüğünüz arkadaşlar olarak bizler bu konseyde görevliyiz.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar