TUSİAB üyeleri TUSKON Başkanı Meral'le bir araya geldi

Azerbaycan'daki Türk iş adamlarının çatı kuruluşu Türk Sanayici ve İş adamları Derneği (TUSİAB) üyeleri, tecrübe paylaşım toplantıları çerçevesinde Türkiye Sanayiciler ve İş adamları Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
TUSİAB üyeleri TUSKON Başkanı Meral'le bir araya geldi

Azerbaycan'daki Türk iş adamlarının çatı kuruluşu Türk Sanayici ve İş adamları Derneği (TUSİAB) üyeleri, tecrübe paylaşım toplantıları çerçevesinde Türkiye Sanayiciler ve İş adamları Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral ile bir araya geldi. TUSİAB Başkanı Murat Bakır'ın ev sahipliğinde geçen toplantıda Meral, TUSKON'un dünya genelindeki faaliyetleri, iş adamı konfederasyon ve birlikleri ile yaptığı etkileşimler konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Meral, yaptığı konuşmada, yurt dışında yatırım yapan, ülkesini liyakatle temsil eden iş adamlarının, hür teşebbüs numunesi ve cesaret örneği olduklarını söyledi. Meral, iş adamlarını kastederek, ''Sizler, bu anlamdaki örnek teşebbüs vakıalarısınız.'' dedi.

Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen etkinliğin sonunda basına açıklamalarda bulunan Başkan Meral, toplantıda, Azerbaycan'da yatırım yapan Türk iş adamları adına ekonomik ve tecrübe anlamında önemli bir birikim oluştuğunu, söz konusu birikimin teknolojiye ve üretime nasıl dönüştürüleceği konusu üzerinde durduklarını ifade etti.

Temasları çerçevesinde Azerbaycan Ekonomik ve Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev ile bir araya geldiğini de hatırlatan Meral, ''Türk iş dünyasının özellikle üretim konusundaki birikimini Azeri iş adamlarıyla nasıl paylaşabiliriz? Bunların Azerbaycan'da yatırıma dönüşmesi mümkün olur mu? Türkiye'de yatırıma dönüştürülmesi mümkün olabilir mi? Veya üçüncü ülkelerde olabilir mi'' şeklindeki sorulara cevaplar aradıklarını ifade etti.

Rızanur Meral, toplantıda ayrıca, TUSKON'un dünyada çok geniş olan etki alanı ve çalışmaları dolayısıyla fırsatları değerlendirme noktasında TUSİAB üyeleri ile birlikte yapılabilecek çalışmalar konularında bilgi alışverişi yaptıklarını söyledi.
CİHAN

Yorumlar