TUSAŞ'a 'en iyi iş ortağı' ödülü

TUSAŞ, dünyanın en çok tercih edilen ticari motoru olan LEAP'a sağladığı katkılardan dolayı "en iyi iş ortağı" seçildi.

Google Haberlere Abone ol
TUSAŞ'a 'en iyi iş ortağı' ödülü

Türkiye'nin havacılık motorları alanındaki lider firması TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI), dünyanın en önemli havacılık fuarlarından Paris Air Show'da, LEAP Together Projesi'ne sağladığı katkılardan dolayı "en iyi iş ortağı" ödülünü aldı.

Eskişehir'de kurulu bulunan TEI'den yapılan yazılı açıklamada, TEI, en büyük tedarikçisi olduğu ve dünyanın en çok tercih edilen yeni nesil ticari motoru olan LEAP motor projesinde, nitelikli iş gücü, kapsamlı ve gelişmiş imalat kabiliyetleri ve kaliteye verdiği önem ile SAFRAN Aircraft Engines tarafından "en iyi iş ortağı" seçildi.

TEI İmalat Direktörü Murat Karamahmutoğlu, ödülü SAFRAN Aircraft Engines CEO'su Oliver Andries'ten aldı.

SAFRAN Aircraft Engines, CFM International çatısı altında, LEAP motorunun, GE Aviation ile beraber iki ana üreticinden biri olarak faaliyet yürütüyor.

"Hedefe emin adımlarla yürüdüğümüzün kanıtı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, projede yer alan tüm TEI çalışanlarına ve TEI'nin programa katkısının farkında olan ve ödülle taçlandıran SAFRAN Aircraft Engines firmasına teşekkür etti.

TEI'nin söz konusu ödülü almasından gurur duyduğunu aktaran Akşit, "Bu ödül, TEI'nin vizyonu olan küresel rekabetçi özgün güç sistemlerine sahibi olmak hedefine emin adımlarla ilerlediğinin bir kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar