TÜRMOB ve ACCA arasında "Geçiş Sözleşmesi" imzalanacak

- Sözleşmenin, muhasebe meslek mensuplarının gerek Türkiye'de gerekse dünyada daha iyi yerlere gelmesine katkı sağlaması bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
TÜRMOB ve ACCA arasında "Geçiş Sözleşmesi" imzalanacak

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ile İngiltere Fermanlı Ruhsatlı Muhasebeciler Birliği (ACCA) arasında, bu meslek mensuplarının Türkiye ve dünyada daha iyi yerlere gelmesine katkı sağlayacak "Geçiş Sözleşmesi" imzalanacak.

TÜRMOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Geçiş Sözleşmesi" imza töreni yarın, birliğin hizmet ve eğitim binasında, TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ve ACCA CEO'su Helen Brand Obe'nin katılımıyla yapılacak.

Sanlı, nisan ayında gerçekleştirilen 10. Muhasebe Forumu'nda, ACCA ile imzaladıkları "Stratejik Ortaklık Sözleşmesi"nin kapsamını genişleterek, yeni bir sözleşme imzalayacaklarını belirtti. Böylece bu meslek mensuplarının 14 dersin 4'ünden sınava girerek süreci tamamlayacaklarını bildiren Sanlı, TÜRMOB'un eğitim dili İngilizce olmadığı halde ACCA mesleki derslerinden muafiyet almış tek mesleki birlik olduğunu ifade etti.

ACCA yönetici Obe de "Geçiş Sözleşmesi"nin, TÜRMOB'a ve yetkinliklerine ne kadar değer verdiklerinin bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Muhasebe meslek mensuplarının gerek Türkiye'de gerekse dünyada daha iyi yerlere gelebilmelerinde katkıda bulunmaktan mutluyuz. ACCA'nın TÜRMOB ile ilişkisinin güçlendiği bu dönemde, Türkiye de küresel ölçekte önemli bir ekonomi olarak gelişmeye devam etmektedir." ifadesini kullandı.




Yorumlar