TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özdemir:

- "Eskiden enerjinin stratejik sektör olduğunu söylerlerdi. Artık tarım ve hayvancılık enerjinin de önüne geçti" - "O yüzden alın teri kutsal ve biz o yüzden çiftçilerimize değer yaratmaya çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özdemir:

BURSA (AA) - TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, eskiden enerjinin stratejik sektör olduğunun söylendiğini, artık tarım ve hayvancılık sektörünün enerjinin de önüne geçtiğini belirterek, "O yüzden alın teri kutsal ve biz o yüzden çiftçilerimize değer yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

Botanik Park'taki bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen Özdemir, burada yaptığı konuşmada, traktör alanında Türkiye ihracatının yüzde 91'ini gerçekleştirdiklerini söyledi.

TürkTraktör'ün yüzde 25'inin halka açık olduğunu hatırlatan Özdemir, iç piyasada New Holland ve Case adında iki markaya sahip bulunduklarını belirtti.

Tarım ve hayvancılığın stratejik sektör olduğunu vurgulayan Özdemir, "Eskiden enerjinin stratejik sektör olduğunu söylerlerdi. Artık tarım ve hayvancılık enerjinin de önüne geçti. Çünkü gıda ürünleri sebze, meyve, süt kısacası her şey tarım ve hayvancılık sektöründe üretiliyor. Gıdaların üretilmesinde, yaşamın devam etmesinde tarım ve hayvancılığın çok büyük rolü var. O yüzden alın teri kutsal ve biz o yüzden çiftçilerimize değer yaratmaya çalışıyoruz." dedi.

Dünya nüfusunun 7 milyarı geçtiğini aktaran Özdemir, nüfusun 2050 yılına kadar 9 milyarı aşmasının beklendiğini dile getirerek, "Sadece nüfus artmıyor. Nüfusun gelir seviyesi artıyor. Çin'de 1,3 milyar, Hindistan'da 1,2 milyar insan yaşıyor. İki ülkenin toplamı 2,5 milyar insan. 2050 yılına kadar dünya nüfusunun 9 milyarı aşması bekleniyor. Nüfus ve gelir seviyesi artıyor. Dünyada 850 milyon insan açlık sınırında yaşıyor. Artık gıda sadece besin kaynağı değil aynı zamanda enerji kaynağı olarak kullanılmaya başladı. Biyoenerji, biyogaz, etanol üretilmesi için gıda ürünlerin faydalanılmaya başlandı." diye konuştu.

Özdemir, Bursa 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nda yer alacaklarına değinerek, şunları kaydetti:

"Yeni ürünlerimizi ve hizmetlerimizi tanıtmak için fuara katılıyoruz. Fuarda çiftçilerimizle iletişim, diyalog kurmak ve onların işini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu fuar, Türkiye'deki en büyük fuarlardan bir tanesi. Her yıl bu fuarlara yeni bir ürün veya hizmetle gelmeye çalışıyoruz. Bu yıl da elimiz boş gelmedik, bu furara ciddi bir şekilde hazırlandık. Fuarda iki standımız var. Bir tanesi Türkiye'de en çok tercih edilen marka olan New Holland standımız. Lider markamızın standı 2 bin 380 metrekareyle fuarın en büyük standı. İçinde 48 beygirden 380 beygire kadar traktörler sergilenecek. O traktörler içinde 2 tanesi ilk defa ulusal anlamda burada sergilenecek. Bunlardan birisi T4 dediğimiz geliştirilmiş 4 silindirli, 32 ileri ve 16 geri şanzumanı olan bahçe traktörünün Bursa'da lansmanı yapılacak. 6 silindirli T7 serisi olan büyük çiftçilere hitap eden diğer traktörümüz de Bursa'da görücüye çıkacak."

Yorumlar