TürkTraktör ilk çeyrekte yüzde 18 büyüdü

Türkiye tarım sektörünün önde gelen isimlerinden TürkTraktör, 2014 yılının ilk çeyreğinde 5 bin 681 adetlik satış ile Türkiye traktör pazarında satışlarını yüzde 24 oranında artırdı.

Google Haberlere Abone ol
TürkTraktör ilk çeyrekte yüzde 18 büyüdü

Türkiye tarım sektörünün önde gelen isimlerinden TürkTraktör, 2014 yılının ilk çeyreğinde 5 bin 681 adetlik satış ile Türkiye traktör pazarında satışlarını yüzde 24 oranında artırdı. Bu rakamlarla TürkTelekom ilk çeyrekte yüzde 18 oranında büyümüş oldu.

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, Türkiye’nin en büyük traktör üreticisi ve açık ara pazar lideri olduklarının söyledi. Kurak geçen Ocak ayının ardından Mart’ta düşen yağışların pozitif etkiye vesile olduğunu ifade eden Votta, “Finansal imkanlar, hükümet desteği ve IPARD projesinin de etkisiyle 2013 yılı ikinci yarısından itibaren canlanmaya başlayan pazardaki hareketliliğin 1. çeyrekte de devam ettiğini görüyoruz. Geçen yılın ilk çeyreğine oranla yurt içi traktör satışlarımızdaki yüzde 25’lik artış ciroya da olumlu yansıdı. Ciromuz yüzde 18 artarak 595 milyon TL olarak gerçekleşti. Yeni giriş yaptığımız iş makineleri sektöründe satışlarımıza başladık ve ilerleyen dönemlerde de artarak devam edecek. Sergilemiş olduğumuz performans yabancı yatırımcıdan da takdir görüyor. Halka açık paylardaki yabancı payımız yüzde 82’ye ulaştı.” dedi.

TEMETTÜ ÖDEMESİNDE BORSA İSTANBUL ŞİRKETLERİ İÇİNDE İLK 10’DA

Öte yandan 60. yılını kutlayan TürkTraktör’ün 2014 yılının ilk çeyreğinde kârlılık oranları ve FAVÖK marjı 2013 yılının ilk çeyreği ile paralel seyretti. TürkTraktör’ün brüt kârı 125 milyon TL iken net kârı 69 milyon TL olarak gerçekleşti. Mart 2014 sonunda geçen seneye kıyasla yüzde 50 oranında artış ile 300 milyon TL temettü ödeyen TürkTraktör, Borsa İstanbul şirketleri arasında en çok temettü ödemesi yapan ilk 10 şirket içinde yer aldı. CİHAN

Yorumlar