TÜRKONFED "STEM Anadolu" projelerini iş dünyasına sunacak

- TÜRKONFED'in, gençleri girişimci ekosistemi ile tanıştırmak ve teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği "STEM Anadolu" projesinde yer alan 160 öğrenci, 17-18 Nisan'da İstanbul'da iş dünyasıyla bir araya gelecek

Google Haberlere Abone ol
TÜRKONFED "STEM Anadolu" projelerini iş dünyasına sunacak

İSTANBUL (AA) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED), Türkiye'nin dört bir yanındaki gençleri girişimci ekosistemi ile tanıştırmak ve teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği "STEM Anadolu" projesinde yer alan 160 öğrenci, 17-18 Nisan'da İstanbul'da iş dünyasıyla buluşacak.

TÜRKONFED'den yapılan açıklamaya göre, konfederasyonun, geleceğin girişimcilerini yetiştirmek ve Türkiye'de genç girişimcilik ekosistemi oluşturabilmek amacıyla geçen yıl İstanbul'da başlattığı, bu yıl ise "STEM Anadolu" adıyla farklı illerde sürdürdüğü STEM ile Girişimde Yeni Ufuklar Projesi'nin kapanışı, dünyanın en kapsamlı girişimcilik ekosistemi paydaş toplantısı olarak kabul edilen Global Girişimcilik Kongresi'nde gerçekleştirilecek.

İstanbul'da 16-19 Nisan'da düzenlenecek zirve, 170'i aşkın ülkeden 3 binden fazla katılımcıyı, 300'den fazla uluslararası uzman konuşmacı ile 150'den fazla oturumda buluşturacak.

Global Girişimcilik Kongresi'ne katılacak STEM Anadolu'nun Diyarbakır, Eskişehir, Ankara ve İzmir çalıştaylarında eğitim alan 160 öğrenci, konfederasyon için ayrılan salonda melek yatırımcılara ve iş insanlarına girişim projelerini sunacak.

ABD Büyükelçiliği Küçük Ölçekli Hibe Programı tarafından finanse edilen ve Genç Başarı Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen STEM Anadolu, 4 farklı kentte 160 lise öğrencisini girişimci ekosistemi ile tanıştırdı. Aldıkları eğitim ile projelerini geliştiren Diyarbakır, Eskişehir, Ankara ve İzmir eğitimlerine katılan 160 liseli genç, girişimci ekosistemin en önemli etkinliği için İstanbul'a gelecek.

Etknilikte iş insanları STEM Anadolu öğrencilerinin genç girişimci fikirlerini dinleyecek.

Öte yandan, 160 lise öğrencisi İstanbul ve İzmit'te fabrika ziyaretleri de gerçekleştirecek. Bilişim, tıbbi teknoloji ve otomotiv yan sanayi firmalarına düzenlenecek teknik gezilerinin yanında STEM Anadolu öğrencileri projeleri için mentörlük desteği de alabilecek.


Yorumlar