Türkmenistan’dan Orta Asya için örnek otoban teklifi

Türkmenistan, Birleşmiş Milletler ile birlikte Aşkabat’ta uluslararası ulaştırma konferansı düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan’dan Orta Asya için örnek otoban teklifi

Türkmenistan, Birleşmiş Milletler ile birlikte Aşkabat’ta uluslararası ulaştırma konferansı düzenleyecek. Eylül ayında yapılması beklenen konferansta, Orta Asya bölgesinin uluslararası ulaşım sistemine entegrasyonu, taşımacılık için lojistik merkezlerin kurulması gibi pek çok konunun değerlendirilmesi öngörülüyor.
Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nda sözkonusu konferans ile ilgili hazırlık toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Türkmenistan’daki yabancı misyon şefleri de davet edildi.
Türkmenistan, uluslararası kurumların desteğiyle Orta Asya için örnek olabilecek otoban inşa edilmesini teklif ediyor. Türkmen yönetimi, geçen yıl BM Genel Kurulu toplantısında ulaştırma konulu uluslararası konferans yapılmasını teklif etmişti.

Konferansta, Orta Asya’yı Hazar, Karadeniz ve Baltık denizi ülkeleri ile birleştirecek yeni jeoekonomik alanların kurulması, bölge ülkelerinin Ortadoğu, Güney Asya, Güneydoğu Asya ülkelerine rahat ulaşabileceği ulaşım koridorlarının açılması ele alınacak.

Türkmenistan önümüzdeki yıllarda bütün otobanlarını yenileyecek. Yeni karayolların toplam uzunluğu yaklaşık 1.700 kilometre olacak.
CİHAN

Yorumlar