Türkmenistan'da sigara reklamı yasaklandı

Türkmenistan'da tütün yasağı yasası yürürlüğü girdi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından imzalanan yasa, bugün itibariyle resmi gazetelerde yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan'da sigara reklamı yasaklandı

Türkmenistan'da tütün yasağı yasası yürürlüğü girdi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından imzalanan yasa, bugün itibariyle resmi gazetelerde yayınlandı. Yeni yasa gereğince, tütün ürünlerinin her türlü reklamı yasaklandı. Ayrıca, kamu kurumlarda, işletmelerinde ve açık alanlarda sigara içmek yasağının kapladığı alan genişletildi.

Türkmen basınında yer alan yasa maddelerine göre, bundan sonra Türkmenistan'da parklarda, açık meydanlarda, plajlarda, alışveriş merkezilerinde, kültür ve eğitim kurumlarında, kamu kurumlarında, yerel yönetim binalarında, işletmelerde sigara içilmesine izin verilmeyecek. Türkmenistan'a sigara getirilmesi ve ülke genelinde satılması ve fiyatlandırılması devlet denetiminde yapılacak.

Ayrıca, devlet sigarayı bırakmak isteyen vatandaşa sağlık hizmete sağlayacak. Türkmen yönetimi, yeni bir yasaya imza atarak, ülke halkının sigara dumanından etkilenmesini ve sigara içenlerin sayısın azaltılması için yoğun çaba harcıyor.
Türkmenistan eski Sovyetler Birliği ülkeleri arasında tütün ürünlerine karşı etkin mücadele başlatılan ilk ülkeler arasında yer alıyor. 2000 yılında halka açık yerlerde sigara için yüksek bir para cezası verilmesi yürürlüğe sokulmuştu.
CİHAN

Yorumlar