Türkmenistan'da internet ağı yaygınlaşıyor

Türkmenistan'da internet ağı ve telekomünikasyon sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan'da internet ağı yaygınlaşıyor

Türkmenistan'da internet ağı ve telekomünikasyon sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor. Ülkede halkın internet erişimini sağlamak amacıyla yeni çalışmalar başlatıldı. Ülkenin tek internet sağlayıcısı Türkmen Telekom ile birlikte Aşkabat Telefon Servisi de internet hizmeti vermeye başladı.
Türkmenistan'daki internet ağının genişletilmesine ilişkin konu, Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme getirildi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ilgili yetkililere Türkmenistan'da herkesin interneti kullanabilmesi için bütün koşulların hazırlanması talimatı verdi.
Türkmenistan'da iki GSM operatörü faaliyet gösteriyor. Yerel Altın Asır GSM operatörü, 3,7 milyon kişiye hizmet verirken, 2 milyona yakın kişi de Rusya'nın MTC şirketinin hizmetinden faydalanıyor. Her iki operatör de, internet hizmeti sağlıyor. Bunun yanı sıra Altın Asır GSM operatörü, 3G ve 4G internet hizmetini yaygın olarak halka sunuyor.
Aşkabat Telefon Servisi, vatandaşlara,yabancı ve yerel firmalar ucuz fiyattan sınırsız internet hizmeti başlattı. Firmalar, 1 Mbps ADSL bağlantısına 877 dolar, sınırsız 512 Kbps bağlantısına ise 350 dolar ücret ödüyor. CİHAN

Yorumlar