Türkmenistan'da 2013 yılında ekonomik başarılar göz doldurdu

Orta Asya'nın doğalgaz zengini ülkesi Türkmenistan, 2013 yılını ekonomik başarılar ile tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan'da 2013 yılında ekonomik başarılar göz doldurdu

Orta Asya'nın doğalgaz zengini ülkesi Türkmenistan, 2013 yılını ekonomik başarılar ile tamamladı. Ülkede 2013 yılın 11 ayında Gayri Safi Yurtiçi Hasıla yüzde 10,1 oranda büyüdü.
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında geniş katılımlı Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı. 11 ayın değerlendirildiği toplantıda konuşan Berdimuhamedov, ekonomide önemli başarıların elde edildiğini ve yabancı yatırımcılar için cazip bir ülke olduklarını söyledi. 11 ayın sonucunda Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 10,1 oranda büyüdüğünü kaydeden Türkmen lider, sözkonusu dönemde yatırım miktarının yüzde 7,2 oranda artarak, 41 milyar doları geçtiğini kaydetti. Berdimuhamedov ayrıca, dış ticaret hacminin 28 milyar 400 milyon dolar seviyesina ulaştığını ve ülke genelinde 35 milyar dolar değerinde 2 bine yakın dev tesisin inşaatının devam ettiğini söyledi.
Türkmenistan'daki ekonomik başarılarına Türk şirketleri de önemli katkı sağlıyor. Müteahhitlik sektöründe dev tesislerin inşaatını Türk şirketlerine güvenen Türkmen yönetimi, bu yıl Türk müteahhitlerine 11 ayda 10,6 milyar dolar iş verdi. Türk müteahhitleri, Türkmenistan'da havaalanı, olimpiyat köyü, köprüler, yol geçitleri, elektrik santralleri, liman, konut ve sanayi tesisleri inşa ediyor.
CİHAN

Yorumlar