Türkmen Partisi Başkanı'ndan Eskişehirli iş adamlarına Irak'a yatırım çağrısı

Irak'taki Türkmeneli Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Riyaz Sarıkahya, Eskişehirli iş adamlarına Irak'ta yatırım çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Türkmen Partisi Başkanı'ndan Eskişehirli iş adamlarına Irak'a yatırım çağrısı

Irak'taki Türkmeneli Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Riyaz Sarıkahya, Eskişehirli iş adamlarına Irak'ta yatırım çağrısında bulundu. Özellikle Irak'ta yaşanan değişim sonrası inşaat sektöründe bir çok fırsat bulunduğunu kaydeden Sarıkahya, Eskişehirli iş adamlarına bu noktada destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, bir dizi ziyaret amacıyla Eskişehir'e gelen Irak'taki Türkmen milletvekili, politikacı ve yöneticilerden oluşan heyetle bir toplantı gerçekletirdi. ETO'daki toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Türkmeneli Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Riyaz Sarıkahya, Kerkük Türkmen Milletvekili Jale Neftçi, Türkmen Adalet Partisi Genel Başkanı Enver Bayraktar, Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem, Kerkük TSO Başkan Yardımcısı Nevzat Avcı, Türkmen Milli Eğitim Genel Müdürü Çetin Abdulkerim, Türkmen Aşiretler Genel Başkanı Fayzullah Sarıkahya, Türkmen eski Muharipler Derneği Genel Başkanı Yaşar Vandawi ve çok sayıda Türkmen yönetici, politikacı da katıldı.

"EKONOMİK VE SOSYAL İŞBİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ"

Toplantıda, Eskişeh'rin ticaret ve sanayisi hakkında bilgi veren Başkan Güler, “Bizler aynı dilin konuşulduğu ve geçmişten gelen yakın bağlara sahip iki devletin vatandaşları olarak, birlikte iş yapmak ve birlikte başarmak için son derece önemli bir altyapıya sahibiz. Bu bakımdan ülkemiz ile Türkmenlerin sosyal, ekonomik ve kültürel alanda daha güçlü bir birliktelik sağlamasını bizler çok arzuluyoruz.” diye konuştu.

Eskişehir Ticaret Odası’nın, Irak’ta Erbil Ticaret Odası ile yaptığı işbirliği anlaşmasına dikkat çeken Güler, “Bundan sonraki aşamada yapmamız gereken, ilişkilerimizi daha da sıkılaştırarak işbirliğini artırmaktır. Şunu söylemeliyim ki hem şahsım hem de Eskişehir Ticaret Odası, global vizyonu doğrultusunda Irak’taki kardeşleriyle bir arada olmak ve birlikte iş yapmak için her zamankinden daha heyecanlı, daha isteklidir. Biz Eskişehir Ticaret Odası olarak, hem üyelerimizin ve Eskişehir’in hem de Türkmen kardeşlerimizin kalkınması için her türlü desteğe hazırız.” ifadesini kullandı.

"ESKİŞEHİRLİ İŞ ADAMLARINA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"

Irak’tan gelen Türkmen heyeti adına konuşan Türkmeneli Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Riyaz Sarıkahya ise Eskişehirli iş adamlarına Irak’ta yatırım çağrısında bulundu. Sarıkahya, her iki tarafın da kazanım sağlayacağı bir işbirliği geliştirebilmeyi umduğunu belirtti. Özellikle Irak’ta yaşanan değişim sonrası inşaat sektöründe bir çok fırsat bulunduğunu aktaran Sarıkahya, iş adamlarına bu noktada destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.


CİHAN

Yorumlar