Türkmen lider, İtalya enerji devi ENİ Başkanı Skaroni ile bir araya geldi

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, İtalyan enerji şirketi Eni Başkanı Paolo Skaroni ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Türkmen lider, İtalya enerji devi ENİ Başkanı Skaroni ile bir araya geldi

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, İtalyan enerji şirketi Eni Başkanı Paolo Skaroni ile bir araya geldi. Enerji alanındaki işbirliğinin ele alındığı görüşmede Berdimuhamedov, enerji sektörünün altyapısını güçlendirmek için büyük yatırımların yapıldığını ifade etti. Türkmen lider, amaçlarının enerji kaynaklarını çeşitli güzergahlar ile dünya piyasasına çıkarmak olduğunu söyledi.
Skaroni ise, Türkmenistan ile işbirliğinin arttırılmasına ilgi gösterdiklerini kaydederek, bu ülkedeki çalışmalarını hızlandırmak istediklerini dile getirdi.
Berdimuhamedov ile Skaroni, ENİ şirketinin Türkmenistan'daki çalışmalarını değerlendirdi ve bu şirketin yer alabileceği projeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.
Türkmenistan Hidrokarbon Kaynaklarını Kullanma ve Yönetme Ajansı ile ENİ şirketi arasında daha önce Roma'da işbirliği memorandumu imzalanmıştı. Bu memorandum sayesinde İtalyan şirketine Türkmenistan'da enerji kaynaklarının üretiminin arttırılması için araştırma yapılmasına imkan sağlanmıştı.
CİHAN

Yorumlar