"Türkler, alkol ve tütün ürünlerine Ruslardan iki kat daha fazla para harcıyor"

Ria Novosti’nin hazırladığı tüketim raporuna göre Türk aileler, alkol ve tütün ürünlerine Ruslardan yüzde 1,7 oranında daha fazla para harcıyor.

Google Haberlere Abone ol
"Türkler, alkol ve tütün ürünlerine Ruslardan iki kat daha fazla para harcıyor"

Ria Novosti’nin hazırladığı tüketim raporuna göre Türk aileler, alkol ve tütün ürünlerine Ruslardan yüzde 1,7 oranında daha fazla para harcıyor. Harcama farkı ise ürünlerin fiyat farklılığından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Ria Novosti, Avrupa’nın 40 ülkesinden elde ettiği resmi rakamları değerlendirerek gıda, alkol ve sigara tüketimine harcanan oranları belirledi. Rapora göre Rus aileler, alkol ve tütün ürünlerine bütçesinin yüzde 2,5’ni harcıyor. Bu oran Türkiye’de ise yüzde 4,2. İki ülke arasındaki alkol ve tütün ürünlerinin fiyat farklı bazen iki kat de daha fazla olabiliyor.

Aynı ürünler için en çok paranın Romanya harcadığı ortaya çıktı. Bu oran Romanya’da yüzde 8,1. En az harcayan ülke ise yüzde 1,3 ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi .

GIDA’YA RUSLAR DAHA FAZLA PARA HARCIYOR

Gıda ürünlerine harcamalara bakıldığında Türkiye’ye göre Rusya daha fazla para harcıyor. Rus aileler bütçesinin yüzde 30,3 harcarken Türkler ise yüzde 19,6 harcıyor. Yine harcamalardaki farkın tarifelerden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Gıdaya en çok para harcayan ülke yüzde 50,2 ile Ukrayna. En az harcaya ise yüzde 8,8 ile Lüksemburg. CİHAN

Yorumlar