TÜRKKEP ile FIT Solutions'tan iş birliği

- TÜRKKEP ve FIT Solutions, müşterilerine daha etkin ve kaliteli hizmet sağlayabilmek için uzmanlıklarını birleştirerek iş birliği anlaşması imzaladı - TÜRKKEP Genel Müdürü Samast: -"2016 sonunda e-imza sayısının 2,5 milyonu aşacağı öngörülüyor" -FIT Solutions CEO'su Bahar: -"E-dönüşüm sayesinde yıllık 5 milyar lira tasarruf sağlanıyor"

Google Haberlere Abone ol
TÜRKKEP ile FIT Solutions'tan iş birliği

İSTANBUL (AA) - TÜRKKEP ve FIT Solutions, müşterilerine daha etkin, kaliteli, bütünleşik hizmet ve çözüm sağlayabilmek için uzmanlıklarını birleştirerek iş birliği anlaşması imzaladı. Düzenlenen basın sohbet toplantısında her iki kurum, müşterilerine e-dönüşüm uygulamalarından daha avantajlı yararlanma fırsatı ile birlikte, uçtan uca e-dönüşüm hizmet ve çözümleri sağlayacak.

FIT Solutions ve TÜRKKEP, yapılan iş birliği ile 2016 yılı sonunda genel büyüme hedeflerine ilave olarak, gelirlerini ve müşteri sayılarını en az yüzde 25 artırmayı hedefliyor.

Hızla yaygınlaşmaya devam eden e-dönüşüm uygulamaları, resmi, ticari, hukuki işlerin elektronik ortamda çok daha hızlı, etkin ve verimli yapılmasına olanak sağlıyor.

Yasal düzenlemelerle kullanımı artan e-dönüşüm uygulamaları, ülke ekonomisine katma değer sağlarken kamuya, özel sektöre ve vatandaşa avantajlar sunmakta.

E-İmza, e-Saklama, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura ile e-Bilet uygulamalarında iş birliği yapan TÜRKKEP ve FIT Solutions, hizmetlerini, çözümlerini müşterilerine daha etkin, kaliteli, yaygın ve hızlı bir şekilde ulaştırmaya devam edecek.


- "2016 sonunda e-imza sayısının 2,5 milyonu aşacağı öngörülüyor"


Yapılan yatırımın ve iş birliğinin değerlendirildiği etkinlikte konuşan TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, "E-dönüşüm, resmi, ticari ve hukuki işlemlerin elektronik ortamda çok daha etkin ve verimli yürütülmesine olanak sağlıyor. Ayrıca işlemlerin ve bürokrasinin hızlanmasına, e-devlet uygulamalarının yaygınlaşmasına ve uluslararası rekabette avantaj sağlanmasına önemli oranda katkı sağlıyor." dedi.

Samast,kağıda ve postalamaya dayalı işlemlerden kaynaklanan yüksek maliyetler ile çevresel zararları en aza indiren hizmet ve çözümleri, bireylere, şirketlere ve kurumlara tüm Türkiye'de yaygın hizmet ağıyla güvenli, hızlı ve uygun maliyetlerle sağladıklarını söyledi.

FIT Solutions ile yaptıkları iş birliği ile kurumsal müşterilerine daha avantajlı hizmet sunacaklarını belirten Samast, şunları kaydetti:

"2016 yılı sonunda Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) kullanıcı sayısının 200 bini, e-imza sayısının 2,5 milyonu, e-Fatura ve e-Defter kullanıcı sayısının 100 bini aşacağı öngörülüyor. Bu önemli iş birliğiyle müşterilerimize bütünleşik şekilde hizmet sunarak, büyük şirketlere ve KOBİ’lere daha hızlı ulaşacağız. TÜRKKEP olarak, Türkiye'deki yaygın bayilerimiz ve iş ortakları ağımızla, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm e-dönüşüm hizmet ve çözümlerini bütünleşik olarak sağlamaya devam edeceğiz. İş birliği, kurumsal müşterilerimize katma değerli ve daha fazla hizmetler ve çözümler sunma konusunda bizlere yeni imkanlar sağlarken, müşterilerimize de e-dönüşüm uygulamalarından yararlanmada önemli avantajlar sağlayacak."


- "Türkiye'de yıllık 2,5 milyar adet fatura üretiliyor"


FIT Solutions CEO'su Koray Gültekin Bahar ise her iki kurumun KEP, e-İmza, e-Saklama, e-Fatura, e-Arşiv fatura, e-Defter ve e-Bilet gibi e-dönüşüm hizmetleri ve çözümlerini tek elden vereceğini dile getirdi.

Maliye Bakanlığından 50 firmanın e-fatura izni aldığının altını çizen Bahar, 5 sene sonra bu rakamın azalacağını ve sektörün konsolidasyona gideceğini belirtti.

Bahar, "Ortak teknolojik altyapıların kullanılması her sektörde olduğu gibi e-dönüşümde de operasyonel hizmet kalitesini artıracaktır. İş birliğimizin tüm sektöre büyük katkıları olacağını düşünüyoruz. Ayrıca TÜRKKEP ile yaptığımız stratejik iş birliğimizin bulut çözümlerimizde hedeflediğimiz büyümeyi güçlendirerek devam ettireceğiz." dedi.

Türkiye'de yıllık 2,5 milyar adet fatura üretildiğini kaydeden Bahar, "2016 yılı sonunda 750 milyon adet e-faturaya geçilecek. E- dönüşüm sayesinde yıllık 5 milyar lira tasarruf sağlanıyor. Ve bu yüzden 50 bin ağacın korunması sağlanacak. Türkiye olarak kağıt üretmiyoruz dışarıdan ithal ediyoruz." şeklinde konuştu.

Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere yurt dışı operasyonlarına odaklanacaklarını belirten Bahar, küresel çapta, IT sektöründe teknolojiye yön veren önemli aktörler olacaklarını vurguladı.

Yorumlar