"Türkiye'yi bir yetenek havuzu olarak görüyoruz"

- Danfoss Grubu Başkan Yardımcısı Fausing: - "Türkiye'yi bir yetenek havuzu olarak görüyoruz. Türkiye'de eğitimli, iş algısı yüksek insan sayısı çok fazla. Bu nedenle Türkiye'deyiz" - "Açıkçası buradan biraz insan kaynağı alıp onları başka yerlerde de kullanmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'yi bir yetenek havuzu olarak görüyoruz"

İSTANBUL (AA) - BURHAN SANSARLIOĞLU - Isıtma, soğutma ve enerji kontrol sistemleri şirketi Danfoss Grubu Başkan Yardımcısı ve Operasyon Direktörü Kim Fausing, Türkiye'yi bir yetenek havuzu olarak gördüklerini belirterek, "Türkiye'de eğitimli, iş algısı yüksek insan sayısı çok fazla, bu nedenle Türkiye'deyiz." dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Fausing, Danfoss için Türkiye'nin çok önemli olduğunu çünkü inanılmaz bir potansiyel barındırdığını anlattı. Türkiye'de yatırım yapmaya ve faaliyetleri artırmaya devam ettiklerini aktaran Fausing, Danfoss'u Türkiye'de güçlendirmek istediklerini dile getirdi.

Fausing, Türkiye'de insanlara yatırım yaptıklarını, çok büyük bir büyüme potansiyeli ve bir ivme olduğunu aynı zamanda yetenekli insanlar, zeki iş adamlarının bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'nin istikrarlı bir büyümeye sahip olduğunu söyleyen Fausing, "Yaptığımız yatırımların karşılığını alıyoruz. Enerji verimliliği konusunda Türkiye’de çok büyük bir ilgi görüyoruz. Zaten biz de enerji verimliliği yüksek olan ürünler sunuyoruz." diye konuştu.

Fausing, enerji verimliliğinin Danfoss için çok önemli bir konu olduğunun altını çizerek, "Isıtma, soğutma ve tüm sistemlerinde Danfoss, enerji verimliliğini ürünleriyle sunuyor. Vermek istediğimiz mesaj şu; tüm ürünlerle biz hali hazırda enerji verimliliğini sağlıyoruz. Danfoss olarak da bu nedenle Türkiye’de bulunuyoruz. Sunduğumuz çözümlerle enerji verimliliğine katkıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Türkiye'den insan kaynağı alıp onları başka yerlerde de kullanmak istiyoruz"


İnsana yatırım konusunun kendileri için önemli olduğunu belirten Fausing, şunları kaydetti:

"İnsana yatırım bizim için önemli. Biz Danfoss’ta çalışanlara fırsatlar veriyoruz. Onlara eğitim programları sunuyoruz. Yine yetenek gelişimi açısından önemli olan programlarla onları destekliyoruz. Çünkü biz genç ve yetenekli insanların Dannfoss’u rahatça çalışabilecekleri, öğrenebilecekleri, daha fazlasını gerçekleştirebilecekleri bir yer olarak görmelerini istiyoruz. Öte yandan yeni insanlara da yatırım yapıyoruz. Yetenekleri toplayan şirketlere, girişimcilik ruhuna sahip pazar payı, teknolojisi iyi olan şirketlere de odaklanıyoruz.

Aslında bizim için en önemli olan şey insan. Çalışanların gelişimi bizim için çok önemli. Neden? Çünkü göreceli olarak hızlı büyüyen bir şirketiz. Dolayısıyla pek çok şeyden bahsedebilirsiniz. Stratejiden, kaynak ayrılmasından, teknolojiden ama en önemli şey çalışan insan. Eğer kötü bir stratejiniz varsa ama çalışanlarınız harikaysa bu düzeltilebilir bir durum. Çünkü o insanlar o stratejiyi düzgün hale getireceklerdir. Ama çok iyi bir stratejiniz olsa bile çalışanlarınız yeterli değilse o zaman yapılabilecek bir şey yok. Dolayısıyla bizim odak noktamız çalışanlarımız. Güçlü ve açık bir şirket kültürüyle biz insanlara yatırım yapıyoruz. Onların eğitimine emek veriyoruz."

Fausing, Türkiye'yi bir yetenek havuzu olarak gördüklerine dikkati çekerek, "Türkiye'de eğitimli, iş algısı yüksek insan sayısı çok fazla. Bu nedenle Türkiye'deyiz. Açıkçası buradan biraz insan kaynağı alıp onları başka yerlerde de kullanmak istiyoruz." değerlendirmesinde de bulundu.

Yorumlar